Teknoloji

Android 4.3 Jelly Bean’in kodlarında 4K çözünürlük desteği gizli

Android’in farklı ekran çözünürlüklerini desteklemesini sürpriz olarak nitelendirmek pek mümkün değil. Zira Google’ın mobil işletim sistemi küçük akıllı saatlerden Retina ekranlı Nexus 10’a kadar pek çok cihazda kullanılıyor. Geleceğin yaygın teknolojisi olması beklenen 4K da Android’in desteklediği ekran çözünürlükleri listesine gireceğe benziyor. Google’ın bu hafta tanıttığı Android 4.3 Jelly Bean’in kodları 4K çözünürlük desteğini işaret ediyor.

android-robot-logo

Android’in farklı ekran çözünürlüklerinde çalışması için çok sayıda ekran yoğunluğunu desteklemesi gerekiyor. Bu da farklı çözünürlükler için farklı kategoriler oluşturulması anlamına geliyor. Bu kategoriler 120 DPI cihazlar için Düşük DPI,  160 DPI cihazlar için Orta DPI, 240 DPI cihazlar için Yüksek DPI, 320 DPI cihazlar için Ekstra Yüksek DPI ve 480 DPI cihazlar için Ekstra Ekstra Yüksek DPI olarak sıralanıyor.

Ancak Android 4.3 ile birlikte listeye 640 DPI cihazlar için Ekstra Ekstra Ekstra Yüksek DPI isimli yeni bir kategori ekleniyor. Kaynak kodundaki yorum bu kategorinin 4K ekranlar için oluşturulduğunu gösteriyor. Bu da Google’ın bu çözünürlüğü destekleyecek bir cihazla ilgili planları olduğu ihtimalini akıllara getiriyor. Google TV’nin Android 4.3 ile güncellenerek 4K desteğine kavuşması da ihtimaller arasında gösterilse de, geleceğe yönelik planlar için bu denli erken hazırlanmak pek Google tarzı bir taktik olarak gözükmüyor. Android ekibinin bu destekle sadece bir altyapı oluşturduğu düşünülüyor, ancak Google’ın gelecekte 4K çözünürlüklü bir ürün hazırlamasına da yüksek ihtimal veriliyor.

İlgili >> Android Police

İLGİLİ HABERLER