Manşetler

Android 4.3 ile ilgili detaylar sızdı, fazla değişiklik yok

Google’ın Android’in yeni versiyonunu gelecek hafta düzenleyeceği bir basın toplantısıyla duyurması bekleniyor, ancak bunun öncesinde güncellemenin ne gibi yenilikler getireceğini bir Google çalışanı tarafından satılan ikinci el Nexus 4 sayesinde görme fırsatına eriştik. Android 4.3 Jelly bean adını taşıyan güncelleme 4.2 ile sunulan kullanıcı deneyiminin üstüne çok fazla şey koymuyor.

android-4-3-jelly-bean-180713

En fazla memnuniyetle karşılanacak değişikliklerden bir tanesi numara çeviricisi olacak gibi görünüyor. Güncellemeyle birlikte telefon siz numaraları tuşlamaya başladığınız andan itibaren rehber içinden kişi tavsiyelerini gösterecek veya T9 numara tuşlayıcısı sayesinde isim tavsiyesi de bu şekilde yapılabilecek. Bu özelliğin varsayılan olarak sunulmadığını ve isteğe bağlı olduğunu belirtelim. Ayrıca numara çeviricisine bir numarayı tuşlarken duraklamalar ekleme imkanı da eklendi.

Android 4.3 ilk olarak HTC One ve Samsung Galaxy S4’ün Google Play sürümleriyle tanıtılan kamera uygulamasını da getiriyor. Ayrıca kullanıcılara yardımcı olacak çeşitli ayarlar da sunuluyor. Bunların arasında uygulamalara Wi-Fi’yi açıp konum bilgisini tespit etme izni de bulunuyor. Bu, uygulamaların bundan böyle konumunuzu almak için kablosuz bağlantınızı açmanız gerektiği konusunda sizi rahatsız etmeyeceği anlamına geliyor.

Güncellemeyle birlikte Düşük Enerjili Bluetooth (BLE) da kullanıma sunulacak. Böylelikle uyumlu bir giyilebilir cihaza bağlanıldığında daha az pil tüketimi gerçekleşecek. Ayrıca Gömülü Sistemler için Open GL 3.0 sayesinde oyunlarda ve uygulamalarda bazı yeni gelişmiş görsel efektlerden yararlanmak mümkün olacak. Tabii ki, perde arkasında performansı olumlu yönde değiştirici birçok değişiklik de bulunuyor olabilir, ancak Android 4.3 Jelly Bean görsel açıdan çok fazla farklılık sunmayacak gibi görünüyor.

İlgili >> Android Central, Android Police

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER