Teknoloji

Android 4.2 Honeycomb’dan beri gelmiş en hatalı sürüm olarak nitelendirildi

Android 4.1 Jelly Bean şimdiye kadarki en iyi Android güncellemelerinden biri olarak değerlendirilmişti. Halbuki geçen hafta Nexus cihazları için yayınlanan Android 4.2 güncellemesi içinse bunun tam tersi yorumlar yapılıyor. Android 4.2 ile ilgili olarak şimdiye kadar dile getirilen şikayetler onun ne kadar sorunlu bir sürüm olduğu konusunda yorumlara neden oluyor.

Her ne kadar biz gözlemlememiş olsak da bazıları Android 4.2’nin Kişiler uygulaması içinde aralık ayının unutulduğunu iddia ediyor. Bunun yanı sıra Android 4.2’nin Bluetooth’u bozuk şekilde algıladığı, Windows Phone 8 için dile getirildiği gibi rastgele yeniden başlatmalara sebep olduğu, pil ömrünü olumsuz etkilediği ve yeniden şarj süresini yavaşlattığı da dile getirilen şikayetler arasında. Android Police sitesi bu nedenle Android 4.2’yi Honeycomb’dan beri çıkmış en fazla hata içeren sürüm olarak nitelendirdi.

Gerçekten biz de elimizde bulunan Nexus 7’yi Android 4.2’ye güncelledikten sonra bu tabletin performansının bir hayli düştüğünü, tabletin yavaşladığını, ekran geçişlerinde takılmalar gözlemledik. Halbuki tablet Android 4.1 Jelly Bean ile oldukça düzgün şekilde çalışıyordu. Umarız Google en kısa zamanda yeni bir ara güncelleme yayınlayıp bu sorunları çözer.

İlgili >> Android Police

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER