Manşetler

Android 4.2.2 güncellemesi hangi yenilikleri getiriyor?

Android 4.2.2 güncellemesi Nexus cihazlarına gönderilmeye başladı, ancak henüz elimizdeki Nexus 7’de bu güncellemeyi görmüş değiliz. Yine de internet üzerinde rastladığımız çeşitli kaynaklar bu yeni ara sürümle hangi yeniliklerin geldiğini önceden görme fırsatını elde ediyoruz. Android Police sitesi de hazırladığı bir yazıyla hangi yeniliklerin geldiğini paylaşanlar arasında yer aldı. Her ne kadar sayıca çok fazla değişiklik olmasa da, bunların ilgi çekici olduğu söylenebilir.

android-4-1-jelly-bean-logo

İlk olarak uygulama indirme işlemlerinin bildirimlerinde düzenleme yapıldı, artık uygulamalar indirilirken indirme yüzdesi ve bitime kalan süre de bildirim çubuğu üzerinde gösterilecek. Bunun dışında parmağınızı üstte bulunan bildirim çubuğunun sol kenara yakın bölümünden aşağı doğru sürüklediğinizde ortaya çıkan Hızlı Ayarlar tepsisinde de bir yenilik var. Bluetooth ve Wi-Fi gibi ayarları doğrudan bu tepsi aracılığıyla kapatıp açabilirsiniz. Bunun için Bluetooth ve Wi-Fi bağlantılarıyla ilgili kutucuklara uzun basmanız gerekiyor. Ayrıca uçuş modu kutucuğuna da tek bir dokunuşla bu modu açıp kapatabilirsiniz.

android-4-2-2-uygulama-indir-bildirim-130213

Bu arada iki yeni sistem sesi de eklendi. Giderek daha da popülerleşen kablosuz şarj işlemi için en sonunda bir sistem sesi eklendi. Kablosuz şarj özelikli bir Android telefon sahibi kullanıcılar telefonlarını şarj yatağına bıraktıklarında yeni gelen bu sesi duyacak. Ayrıca daha önce pil azaldığında çalan rahatısz edici ses de değiştirildi.

İlgili >> Android Police

İLGİLİ HABERLER