Teknoloji

Android 4.0’ın Holo teması Android Market erişimine sahip tüm cihazlarda zorunlu olacak

Google, Android 4.0 Ice Cream Sandwich‘in “Holo” olarak adlandırılan doğal temasının, herhangi bir Android 4.0 cihazında aralarında Android Market’in de bulunduğu çeşitli Google uygulamalarına erişim için gerekli olduğunu duyurdu. Tüm Android cihazlarında tutarlı bir arayüz sunulması konusunda amaç taşıyan Google’ın bu adımının sürpriz olduğu bir gerçek.

Android cihazlarında üreticilere has özelleştirmelerden hoşlananların hemen paniğe kapılmasına gerek yok. Sense veya TouchWiz bir yere gitmiyor. Sadece Google arayüz konusunda bazı yeni kurallar getiriyor. Böylelikle bağımsız uygulama geliştiricilerinin hazırladıkları uygulamaların özel bileşen veya renklerle gelen Sense, TouchWiz ve bunun gibi özelleştirilmiş kullanıcı arayüzlerinde de düzgün bir şekilde görünmesini garanti altına almış oluyor.

Yazılım geliştiricisi uygulamasını geliştirdiği sırada onun kullanıcı arayüzünü belirlerken Holo veya üreticinin varsayılan teması arasında seçim yapabilecek. Herhalde uygulamasını her cihazda düzgün bir şekilde görünmesini isteyen uygulama geliştiricisi de planlarını Holo’ya göre yapacaktır.

Anlayacağınız, Google’ın getirmiş olduğu bu zorunluluk son kullanıcıdan çok yazılım geliştiricilerini ilgilendiriyor gibi görünüyor. Yani, ana ekranı, klavyeyi veya tuş takımını değiştirme konusunda son kullanıcının elinde bir seçim imkânı olmayacak; HTC veya Samsung’un cihazlarında sunduğu özelleştirilmiş kullanıcı arayüzlerini varsayılan olarak kullanmaya devam edeceğiz gibi görünüyor.

İlgili – Android Geliştiriciler Blogu

İLGİLİ HABERLER