Teknoloji

Android 4.0 ve 4.1 için Gmail güncellemesi yeniden boyutlanabilir e-posta iletileri ve sürükleyerek arşivleme özelliklerini getirdi

Android 4.2 Jelly Bean’in çıkışıyla birlikte Gmail de birkaç memnun edici güncelleme kazanmıştı. En sonunda e-posta iletilerini cihazın ekranına sığacak şekilde görüntüleme ve bir mesaj üzerinde parmağı sürükleyerek onu anında arşivlemek mümkün hâle gelmişti. Android 4.0 Ice Cream Sandwich ve üstü sürümle çalışan cihazlara gelen yeni bir Gmail güncellemesiyse daha önce Android 4.2’ye gelen bu yenilikleri daha alt sürümdeki bu cihazlara da taşımış oldu.

E-posta iletilerinin boyutunu yeniden ayarlama ve sürükleyerek arşivleme işlevlerinin yanı sıra Gmail fotoğraf ve videoları e-posta iletisine doğrudan Gmail uygulaması içinde ekleme, geliştirilmiş fotoğraf ön izlemeleri ve e-posta ekindeki fotoğrafları tam ekranda galeri şeklinde görme gibi yenilikler de uygulamaya kazandırıldı. Genele bakacak olursak çok büyük çaplı bir güncelleme olduğu söylenemez, ancak iletilerin yeniden boyutlanabilir olması Android’deki Gmail’in uzun zamandır en büyük eksikliklerinden bir tanesi olarak dikkat çekiyordu. Bu arada bahsettiğimiz bu yeniliklere erişim için Android cihazınızın en az Ice Cream Sandwich sürümünde olması gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.

İlgili >> Google+ (Gmail)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER