Eğlence

Android 4.0 için Flash Player 2011 sonuna kadar çıkmış olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yurtdışında piyasaya sunulan Android 4.o Ice Cream Sandwich yüklü ilk akıllı telefon Galaxy Nexus’u satın alanlar Adobe Flash Player desteğinin yokluğuyla karşılaştılar. Bu nedenle Galaxy Nexus sahipleri şimdilik web tarayıcısı üzerinden Flash oyunları veya animasyonları görüntüleyemiyor. Adobe bu durumun yıl sonunda çözüleceğini ve Android 4.0’a Flash Player desteğinin geleceğini belirtti.

Google da haftasonuna girmeden önce yaptığı açıklamada Adobe Flash Player desteğinin yokluğunu kabul etmiş ve Adobe’nin bir güncelleme yayınlamasını beklediğini dile getirmişti. Geçtiğimiz günlerde mobil cihazlar için Flash player desteğini sonlandıracağını açıklayan Adobe için bu gelecek sürümün özelliği Android için yayınlanacak son Flash versiyonu olması. Bunun ötesindeki güncellemeler kritik hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemelerinden başka birşey içermeyecek. HTML5’in hakim mobil standart hâline gelmesiyle birlikte Flash’ın mobil cihazlardaki ehemmiyeti de iyice azalmış olacak. Bu durumda zaten Adobe’nin ek bir sürüm çıkarmasına gerek kalmayacak.

Ne var ki, üreticiler tarafında Flash’ı desteklemeyi sürdüreceğini açıklayan şirketler var. Örneğin RIM yaptığı açıklamada PlayBook tableti için Flash geliştirme çalışmalarına devam edeceğini belirtmişti. Ancak Google’ın böyle bir niyeti yok gibi görünüyor. Daha şimdiden topu Adobe’ye atan Google’ın tüm dikkatini HTML5’e verdiği biliniyor. Herhalde Ice Cream Sandwich’e özel bu Flash Player sürümü HTML5 teknolojisi iyice oturuncaya kadar iş görecektir.

İlgili – Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER