Manşetler

Android 4.0 Ice Cream Sandwich yüklü ilk akıllı telefon Samsung Galaxy Nexus tanıtıldı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung ve Google’ın birlikte geliştirdiği ve Android 4.0 Ice Cream Sandwich yüklü ilk cihaz olma özelliği taşıyan yeni Nexus akıllı telefonu Galaxy Nexus tanıtıldı. 4.65 inç’lik, 720p çözünürlüklü Super AMOLED ekran barındıran cihazda Texas Instruments üretimi 1.2 GHz’lik çift çekirdekli OMAP işlemci yer alıyor.

Galaxy Nexus, Google’ın deyimiyle tamamen yeni bir görünüm kazanan yeni Android sürümü Ice Cream Sandwich ile çalışan ilk cihaz. Çoklu görev desteği, NFC desteği, yeni bir bildirim sistemi gibi özelliklerin yanı sıra Honeycomb tabletlerde gördüğümüz “Yazılım Tabanlı Navigasyon Tuşları”nı Galaxy Nexus ile birlikte Android akıllı telefonlarda da kullanmaya başlayacağız. Yani, artık ekranın altında Android’e özel fiziksel tuları pek görmeyeceğiz.

Samsung Galaxy Nexus’un arkasında 5 megapiksellik otomatik odaklı ve LED flaşlı kamera yer alıyor. Her ne kadar megapiksel sayısı rakiplerine göre düşük gibi görünse de buna çok takılmayın. Ne de olsa bir kameranın iyiliğini belirleyen tek şey desteklediği megapiksel sayısı değil. Bu arka kamera 1080p HD video kaydı yapabiliyor. Öte yandan cihazın önünde video görüşmeleri için de 1.3 megapiksellik ikinci bir kamera yer alıyor.

135.5 x 67.94 x 8.94 mm’lik boyutlara ve 135 gr. ağırlığa sahip olan cihazda 1750 mAh’lik bir batarya yer alıyor. 1 GB RAM dahili RAM ve 16 GB / 32 GB dahili bellek seçeneklerine sahip olan bu cihaz 21 Mbps HSPA ve 5.76 Mbps HSUPA desteği, beş bant WCDMA (850/900/1700/1900/2100) ve dört bant GSM (850/900/1800/1900) desteği de barındırıyor.

Galaxy Nexus’ta Ice Cream Sandwich sayesinde sunulan bazı yenilikler de var. Örneğin kamera arayüzü yeniden tasarlanmış. Ayrıca cihazı kilitleme için Yüz Kilidi adı verilen yeni bir uygulama kullanılabiliyor. NFC desteği Android Beam adı verilen hızlı paylaşım aracıyla daha fazla anlam kazanıyor. Google Talk uygulaması da video çekme ve video sohbet gibi işlevlerle daha da genişletilmiş.

Video: Samsung Galaxy Nexus Tanıtım Videosu

İlgili – Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER