Eğlence

Android 4.0 Ice Cream Sandwich oyun kumandalarını destekliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 4.0’ın geçen hafta yayınlanan yazılım geliştirme aracını karıştıran yazılımcılar oyunsever Android fanlarını memnun edecek bulgulara rastladı. Görünüşe göre Android 4.0 Ice Cream Sandwich’te oyun kontrolörleri için entegre ve doğal destek sunuluyor. Bu demek oluyor ki, kullanıcılar Android tabletlerine veya akıllı telefonlarına oyun kumandası bağlayıp oyunları ekrana dokunarak veya cihazı hareket ettirerek değil, kumandayla yönetebilecek.

Android cihazlarıyla kullanılabilecek oyun kumandaları büyük ihtimalle Bluetooth ve USB üzerinden bağlantı kuracak türden kumandalar olacaktır. Bu durumda belki de Xbox veya PS3 oyun kumandalarını Android tabletlerle kullanmak mümkün olabilir. PlayStation Suite oyun sisteminin Sony markasını taşımayan cihazlara da açılım yapacak olması, yolda görünen oyun kumandası desteği, HD destekli grafik işlemci birimi ve çıkışı yakın olan Tegra 3 tabanlı işlemciler gelecekte Android’i oyun açısından güzel ve ilginç günlerin beklediğini gösteriyor, ne dersiniz?

Bu arada, Android 4.0 Ice Cream Sandwich’in Google TV tabanlı set üstü cihazlarda da yüklü geleceğini hesaba katarsak, oyun kumanda desteğiyle birlikte Google TV bir oturma odası oyun platformuna da dönüşebilir. Tabii, Google TV ülkemizden erişilebilir olmadığı için biz bu zevkten mahrum kalabiliriz.

İlgili – reddit

İLGİLİ HABERLER