Teknoloji

Android 4.0 Ice Cream Sandwich doğal kontrol kalemi desteğiyle birlikte geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 4.0 Ice Cream Sandwich akıllı telefon ve tabletler için dijital kontrol kalemi desteği de içeriyor. Yani, Google’ın mobil işletim sisteminin bu yeni sürümü basınç tanıma, havada asılı objeleri izleme gibi unsurları, kalem veya parmakla kullanım farkını anlayacak şekilde destekliyor. Özel bir kontrol kalem uygulama işleme arayüzü Android 4.0’ın kontrol kalemi, parmak, fare gibi farklı kontrol aygıtları arasındaki farkı algılayabilediğini işaret ediyor. HTC Flyer ve Samsung Galaxy Note gibi önce çıkan cihazlarda özelleştirilmiş kalem kontrol sistemlerinin kullanılması gerekmişti.

Ice Cream Sandwich’te sunulan bu destekle birlikte Android akıllı telefon ve tabletlerine yüklenecek çizim veya karalama uygulamalarında kalemle çok daha etkili çalışmalar yapılabilecek. Bunun yanı sıra el yazısı ve şekil tanıma gibi yöntemler de kullanılabilecek. Şu anki Android sürümlerinde el yazısı tanıma desteği bulunmuyor. Google, TouchPaint adı verilen basit bir resim uygulamasını API demo koduna ekledi. Böylelikle uygulama geliştiriciler bu yeni işlevin nasıl çalıştığı konusunda canlı bir örneğe de sahip hâle geldi.

Google’ın Android’e doğal destek eklemesiyle birlikte kontrol kalemi cihazların kullanımı için kendilerine ait özelleştirilmiş API’ları kullanan HTC ve Samsung’un ne yapacağı merak ediliyor. Aslına bakarsanız, her iki üretici de geliştirdikleri bu teknolojilerin yazılımcılar tarafından benimsenmesi ve bunlarla uyumlu uygulamaların geliştirilmesini bekliyordu. Ancak HTC, kontrol kalemi kullanımına olanak sağlayan API’ların Android’in çekirdeğinde yer almasına dair temennisini dile getirmişti. Şirket bunun bu kadar çabuk gerçekleşeceğini biliyor muydu, bu da tartışılır.

İlgili – Netbook News

İLGİLİ HABERLER