Teknoloji

Android 3.0 Gingerbread yüklü tabletler CES 2011’e çıkarma yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

official_2Steve Jobs, Apple’ın dördüncü mâli çeyrek yılına dair konuların konuşulduğu telekonferansta Google’ın üreticilere tablet üretmek için Android 3.0 Gingerbread’i beklemeleri konusunda tavsiyede bulunduğunu iddia etmişti. Görünüşe göre, Android tablet çıkarmak isteyen üreticiler çok fazla beklemeyecek. Digitimes’ın dizüstü bilgisayar üreticilerindeki kaynaklarından aldığı bilgilere göre Android 3.0 tabletlerin mühendislik örnekleri Aralık ayından itibaren ortaya çıkacak, yeni yılın hemen başında ABD’de düzenlenecek olan CES 2011’de ise aralarında Samsung Galaxy Tab’in Gingerbread versiyonunun da olduğu yeni Android tabletler boy gösterecek.

Dedikoduya göre Acer, ASUS ve MSI CES’e yeni Android tabletleriyle birlikte gelecek. Ayrıca HTC ve Motorola da yeni tabletlerini bu fuarda görücüye çıkaracak üreticiler arasında geçiyor. Çıkan bu haberler yeni bir bilgiye mi, yoksa daha önceki bilgi sızıntıları veya duyurulara mı dayanıyor, orası tam olarak kesin değil.

Üreticiler 3.0 Gingerbread ile iPad’in pazar payından yemeyi beklerken Google’ın da Android 4.0’ı 2011’in ikinci yarısında çıkaracağı tahmin ediliyor. Tüm bunlar olurken Microsoft kaybedenler tarafında yer alabilir. Windows’un tabletler için gerekli olan lisans ücreti Android’inkinden 5-6 kat daha pahalı. ARM ile Intel yongaları arasındaki lisans ücreti farkı ise sadece 30$.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER