Manşetler

Android 3.0 Gingerbread ile ilgili ilk bilgiler ortaya çıktı

Android’in bir sonraki lezzetli parçasının zencefilli çörek (Gingerbread) olduğunu zaten biliyorduk. Ancak bu lezzetli çöreğin içinde nelerin bulunduğu konusunda pek fazla bilgimiz yoktu. Neyse ki, Rus cep telefonu gurusu Eldar Murtazin konuya biraz açıklık getirdi.

Başlangıçta şunu belirtelim ki, Android 3.0 üst sınıf cihazlar için özel olarak tasarlanmış bir sürüm olacak. Yakın bir gelecekte, 2.1 ya da 2.2’nin üstüne pek fazla gelişim beklemeyin. Android’in gelecek sürümünde böyle bir yol çizilmesinin nedeni ise bu sürümün kesin hatlarla çizilmiş donanım gereksinimlerine sahip olması. 1 GHz işlemci, 512 MB RAM, 3.5 inç’lik minimum ekran boyutu, WVGA çözünürlük gibi donanım şartlarının karşılanması gerekiyor. Eğer bir üretici 4 inç’in üzerinde bir ekrana sahip telefon tasarlamak isterse, bu telefon ekranının 1280 x 760 çözünürlüğe sahip olması gerekiyor.

3.0’ın neye benzeyeceğini merak ediyor musunuz? Google’ın arayüzü sürekli güncellemesi sayesinde biraz fikir sahibiyiz. 3.0 Nexus One’daki fotoğraf galerisi uygulamasının arayüzünün temel alınacağı belirtiliyor.

Android 3.0 Gingerbread sürümünün 15 ya da 16 Ekim’de tanıtılması ve bu yıl bitmeden piyasaya çıkacak akıllı telefonlarda yer alması bekleniyor.

İlgili – Unwired View

İLGİLİ HABERLER