Teknoloji

Android 3.0 Gingerbread ile ilgili ilk detaylar ortaya çıktı

Bir Android proje yöneticisinin geçtiğimiz Temmuz ayında Google’ın Android 3.0 ile birlikte bir müzik mağazası da açmaya niyetli olduğunu ağzından kaçırmasından beri ilk kez gelecek en büyük Android sürümüyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Bu yeni bilgilerin kesinliği kanıtlanmamakla birlikte ileri doğru gelişim arzulayan Android hayranlarını memnun edeceğini söyleyebiliriz.

İlk olarak işletim sistmeinin arayüzünde değişiklikler olacağı söyleniyor. Bu, Android’in biraz özensiz duran arayüzünü eleştirenleri memnun edecek bir haber… Ne yazık ki, grafik arayüzünün değişimiyle ilgili açıklanan fazla bir detay yok, notifikasyon çubuğunun üstünde çalışıldığı, yeni ikonların, yeni kaydırma efektlerinin ve daha fazla yeşil tonun ekleneceği belirtiliyor. Yine de, haberin kaynağı Gingerbread’in açıklanmasıyla birlikte hayran bırakacak daha fazla önemli değişikliğin görüleceğini, özellikle Google’ın kendi uygulamalarında bunların farkedileceğini vurguluyor.

Grafik arayüzündeki değişikliklerin dışında Android 3.0’ın iki yeni fonksiyonla gelmesi bekleniyor. Bunlardan ilki işletim sisteminin çekirdek elemanı olarak konumlandırılacak video sohbet. Her ne kadar video sohbetin geniş kitleler tarafından kullanıldığını söyleyemesek de, Google’ın Apple’ın FaceTime’ı ile rekabet etmek adına bu özelliği Android’e eklemesi bekleniyor. Diğer büyük yenilik ise Google’ın VoIP arama desteğini Google Voice servisine ekleyecek olması. Bu özellik Android tabanlı tabletleri daha çekici hâle getirecek bir özellik olabilir.

Aşağıda Android 3.0 ile çalıştığı iddia edilen bir Nexus One’ın bulanık fotoğrafı yer alıyor. Aslına bakarsanız fotoğraftan tek anlaşılan bu telefonun Android ile çalıştığı, sürümü bu fotoğraftan anlamak pek de kolay değil. Yine de, sizinle paylaşmadan geçmeyelim.

İlgili – Phandroid

İLGİLİ HABERLER