Teknoloji

Google en yeni Android 15 ön izlemesiyle uydu üzerinden mesajlaşma desteğini getiriyor

android 15

Google, Android 15 için ilk geliştirici ön izleme sürümünü geçtiğimiz ay yayınlamıştı. Şirket şimdi de ikinci geliştirici ön izlemesini dağıtıma çıkardı. Bunun herkese açık beta sürüm olmadığını, söz konusu sürümün nisan ayında beklendiğini belirtmekte fayda var. Tıpkı ilk sürüm gibi, yeni sürüm de geliştiricilerin uygulamalarını kontrol etmelerini mümkün kılıyor.

Android 15’in en yeni geliştirici ön izleme sürümünün getirdiği en büyük özellik ise uydu bağlantısı desteğinin işletim sistemi seviyesinde sunulması oluyor. Google’dan verilen bilgiye göre, işletim sistemi artık “uydu bağlantı ortamında tutarlı bir kullanıcı deneyimi sağlamak” için tasarlanmış bazı kullanıcı arayüzü öğelerini içeriyor.

Uygulamalar, bir cihazın uyduya ne zaman bağlandığını algılayabiliyor ve böylece tam ağ hizmetlerinin neden kullanılamayabileceğinin farkına varabiliyor. Ayrıca mesaj gönderip almak için uydu bağlantısını kullanmak üzere SMS/MMS uygulamalarının yanı sıra önceden yüklenmiş RCS uygulamaları da destekleniyor.

android 15

PDF görüntüleme konusunda da iyileştirmeler söz konusu. Bu iyileştirmeler, geliştiricilerin uygulamalarına parola korumalı PDF’ler ve ek açıklamalar oluşturma yeteneği vermesini mümkün kılıyor. Buna ek olarak, PDF’lerdeki öğeleri aramayı, düzenlemeyi ve seçmeyi de sağlıyor.

android 15

Yerel PDF görüntüleme de daha hızlı çalışacak ve daha az kaynak kullanacak. PDF oluşturucunun kendisi, Android sürüm güncellemelerinden bağımsız olarak Google Play sistem güncellemeleri aracılığıyla güncellenecek.

Android 15 ile NFC kullanma deneyimi daha güvenilir hâle gelecek

Buna ek olarak, ödeme yapmak için NFC kullanma deneyimi “daha kusursuz ve güvenilir” hâle gelecek. Ses tanıma için otomatik dil değiştirme özelliği de iyileştirildi. Geliştiriciler artık uygulamalarının katlanabilir cihazın küçük kapak ekranında görünmesini sağlamak için Android 15’in getirdiği desteği kullanabilecek.

Android 15 uygulamaları kaydedildiklerini algılayacak. Buna ek olarak, işletim sistemine farklı ses içerikleri arasında geçiş yaparken ses yüksekliği tutarsızlıklarını önlemeye yardımcı olacak yeni bir ses yüksekliği standardı desteği eklendi. Son olarak, Rahatsız Etmeyin modu daha da özelleştirilebilir hale geliyor, bazı kurallara diğerlerine göre özel muamele yapmanıza olanak tanıyor ve kuralların ekranı siyah beyaza çevirme, gece modunu açma ve duvar kağıdını karartma gibi şeyleri tetiklemesine izin veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER