Teknoloji

Android 15 bazı uygulamaların yüklenmesini engelleyecek

google android 15

Google’ın Android 15 ile getireceği yeni bir gereksinim, bazı Android uygulamalarının cihazlara yüklenmesini neredeyse imkansız hâle getirecek. Uzun bir süredir, Android uygulamalarının en az Android 6.0’ı (Marshmallow) hedeflemesi gerekiyor. Ancak Android 15’le birlikte bu durum değişecek.

Android 15’in en yeni Geliştirici Ön İzlemesi’nin kodları, Google’ın yeni minimum sürüm hedefini gösteriyor. Henüz kesin bir karar verilmese de, artık uygulamaların en az Android 7.1 sürümünü hedeflemesinin gerekeceği belirtiliyor.

Bu engelleme şimdiden uygulamaya koyulmuş gibi görünüyor. Android 14’e sorunsuz biçimde yüklenebilen Android 6.0’ı hedeflemiş uygulamalar, Android 15’in mevcut sürümlerine yüklenemiyor. Yükleme Google Play Protect tarafından işletim sistemi seviyesinde engelleniyor.

Android 15 ile gelen bu değişiklik kullanıcıları çok fazla etkilemeyecektir

Bu değişikliğin kullanıcıların hayatını pek fazla etkilemeyeceğini belirtmek gerekiyor. Artık çoğu Android uygulaması, Android 6.0’dan daha yeni sürümleri hedefliyor. Değişiklikten etkilenen uygulamaların da hedeflenen minimum sürümü yukarı çekerek yola devam etmesi mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER