Teknoloji

Android 14’ün uydu iletişimi için Google’dan doğrulama geldi

android 14 uygulama arşivleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 13’ün yeni yeni kullanıcılarla buluşmaya başladığı bir ortamda Android 14’ten bahsetmenin erken olduğu düşünülebilir. Ancak yeni Android sürümünde uydu iletişimi desteği verileceğine dair haberler bir süre önce gelmişti. Google’dan konuyla ilgili doğrulama geldi.

İnternet devinde platformlar ve ekosistemlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Hiroshi Lockheimer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yeni Android sürümünde uydu iletişimi desteğinin olacağını doğruladı. Bunun akıllı telefon dünyası için yeni bir çığır açacağı söylenebilir.

Uydu iletişimi hakkındaki haberler son zamanlarda genel olarak artışa geçmiş durumda. Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in uydu iletişimi için T-Mobile ile iş birliğine gideceği geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Buna ek olarak, iPhone 14’te beklenen uydu telefon özelliğiyle ilgili haberler de bir süre önce gündeme gelmişti.

Android 14 ile tanışmak içinse yukarıda da belirttiğimiz gibi uzun bir süre beklemek gerekiyor. Sıradaki Android sürümü hakkında ilk detayların 2023’ün ortalarında paylaşılması ve dağıtımın da sonbahar itibarıyla başlaması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER