Teknoloji

Android 14 güncellemesi Pixel telefonlarda dağıtıma çıkmaya başladı

android 14

Google, Android işletim sisteminin en yeni sürümü olan Android 14‘ü yayınladı. Bu güncelleme ilk olarak Pixel telefonlarda (4A 5G ve üst modeller) kullanıma sunuldu. Samsung, Nothing, OnePlus gibi diğer üreticilerin telefonları ise “bu yılın ilerleyen zamanlarında” bu güncellemeyi destekleyecek. Android 14, yeni güvenlik özellikleri, gizlilik korumaları ve bir dizi arayüz, kişiselleştirme ile sağlık güncellemeleri getiriyor.

Android 14 ile gelen başlıca yenilikler ve özellikler

Android 14’ün belki de en dikkat çekici özelliği, kilit ekranı kişiselleştirmelerine olanak tanıması. Farklı saat stilleri ve formatları arasında geçiş yaparak telefonunuzun stilini biraz daha kişiselleştirebilirsiniz. Google, ayrıca yapay zekâ (AI) destekli bir duvar kağıdı üreteci ekliyor. Ne yazık ki, bu özellik başlangıçta sadece Pixel 8 ve 8 Pro’da kullanılabilir olacak.

Artık parmak izinizi kullanarak üçüncü taraf uygulamalara giriş yapabilirsiniz. Uygulamalar, Android’in yeni Kimlik Bilgileri Yöneticisi’ni kullanarak bir kullanıcının tüm oturum açma metodlarını bir araya getirebilir, bu da oturum açma deneyimini basitleştirebilir ve yalnızca en güvenli seçeneği sunabilir.

Android 14, kamera uzantıları ve 10-bit HDR görüntü desteği gibi yeni özelliklerle geliyor. Bu sayede, fotoğraf ve video çekimleriniz daha net ve canlı görünecek.

Apple Health’e benzer şekilde, Android 14, sağlık ve fitness verilerinizi cihazınızda saklamanıza olanak tanıyor. Bu özellik sayesinde tüm sağlık ve fitness verileriniz güvende olacak ve ihtiyaç duyduğunuzda bu verilere kolayca erişebileceksiniz.

Android 14, kullanıcı arayüzünde ve kişiselleştirme seçeneklerinde bir dizi güncelleme getiriyor. Bu güncellemeler, Android deneyiminizi daha kişiselleştirilmiş ve zengin hale getirecek.

Android 14 güncellemesi ile ilgili daha detaylı bilgilere Google’ın resmi web sitesinden ulaşabilir, Pixel cihazlar için Android 14 güncelleme notlarını inceleyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER