Teknoloji

Google’ın Android 14 için hazırladığı son beta dağıtımda

android 14 beta 5

Takvimlerin temmuz ayını göstermesiyle birlikte yeni bir Android beta sürümü için bekleyiş başlamıştı. Android 14 Beta 4 sürümü de meraklılarını fazla bekletmeden dağıtıma çıktı. Android 14’ü biraz daha parlatan ve daha fazla hatayı düzelten yeni sürüm, Android 14’ün ikinci “platform kararlı” sürümü olma özelliğini taşıyor. Bu geliştirici API’larının ve uygulamalara yönelik işletim sistemi davranışlarının artık değişmeyeceği anlamına geliyor.

Bu noktada dördüncü beta sürümünün ardından sıranın Android 14’ün final sürümüne geldiğini belirtmekte fayda var. Beta 4’ü tüm uyumlu Pixel serisi cihazlara yüklemek mümkün oluyor. Google final sürümünün çıkışı için kesin bir tarih vermese de, şirketin geçtiğimiz yıl Android 13’ün final sürümünü ağustosta duyurduğunu unutmamak gerekiyor. Şirketten bu yıl da benzer bir hamlenin gelmesi sürpriz olmayacaktır. Google tarafından paylaşılan zaman çizelgesi de bunun ipucunu veriyor.

Google sıranın final sürümüne geldiğini de açık şekilde belirtmiyor. Ancak Beta 4’te bir hatayla karşılaşılması durumunda bunun Beta 4.1 olarak adlandırılabilecek bir sürümle hızlıca düzeltilmesi bekleniyor. Bu konuda atılabilecek adımları önümüzdeki haftalarda göreceğiz.

android 14 beta 4

Android 14 Beta 4 sürümü ilk önce Pixel cihazlara geliyor

Uyumlu bir Pixel telefona sahip olan ve Google’ın Android beta programına kaydolan kişiler Android 14 Beta 4 sürümünü otomatik olarak alacak. Kayıt yaptırmayan kullanıcılar, buraya tıklayarak Android Beta programına dahil olabiliyor. Kaydın tamamlanmasının ardından birkaç dakika veya birkaç saat içinde güncellemeyi almak mümkün oluyor. Diğer üreticilerin de en son beta sürümünü kısa sürede kullanıcılarına ulaştırması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER