Teknoloji

Android 14 için hazırlanan üçüncü beta sürümü dağıtımda

android 14 beta 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Android 14 için hazırladığı üçüncü beta sürümünü dağıtıma çıkardı. Daha önce açıkladığı takvim doğrultusunda harekete geçen internet devi, yeni beta sürümünün “platform kararlılığı” konusunda önemli olduğunu belirtiyor. Bu geliştirici API’larının ve uygulamalara yönelik hareketlerin artık son hâlini aldığı ve final sürümü çıkana kadar değişmeyeceği anlamına geliyor. Artık üçüncü taraf uygulama geliştiricilerinin yeni Android sürümünün özelliklerini uygulamalarına entegre edeceği noktaya ulaşılmış durumda.

Bu sürümle Android yazı tipi ölçekleme için varsayılan olarak yüzde 200’e kadar destek sunuyor. Böylelikle görme konusunda problem yaşayan kullanıcılara ekstra erişilebilirlik imkanı sağlanıyor. Buna ek olarak, kullanıcılar medya kütüphanelerine kısmi erişim izni verebilecek. Güvenlik odaklı değişiklikler ve OpenJDK kütüphanelerinin güncellenmesi de değişiklikler arasında yer alıyor.

Android Beta Programı’na kayıtlı kullanıcılar, üçüncü beta sürümüne erişebiliyor. Henüz kayıt yaptırmayan kullanıcılar, buraya tıklayarak, programa dahil olabilir. Bu noktada artık beta sürümlerini alabilecek cihazlar arasına Google Pixel 7a’nın da katıldığını belirtmekte fayda var.

Android 14’ün son beta sürümü temmuz ayında yayınlanacak

Android 14 için temmuz ayında bir beta sürümü daha çıkacak. Bu sürümün ardından final sürümü dağıtıma çıkacak. Google’dan bunun için kesin bir tarih verilmese de, geçtiğimiz yıl olduğu gibi ağustos ayında dağıtımın başlaması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER