Teknoloji

Android 14 Beta 1 güncellemesi Pixel cihazlara USB kablo üzerinden webcam özelliği getiriyor

google pixel 7a

Android 14 QPR1 Beta 1 güncellemesi, bu hafta içerisinde Pixel cihazları için yayınlandı. Güncelleme, kullanıcıların telefonlarını bir webcam olarak kullanmalarını sağlayacak olan bir Android özelliğini etkinleştiriyor. Bu özellik sayesinde, üçüncü taraf uygulama veya yazılıma ihtiyaç duymadan telefonunuzu bir dizüstü ya da masaüstü bilgisayara USB kablo üzerinden bağlayarak webcam olarak kullanabileceksiniz.

Bu yeni webcam özelliği, telefon bağlandıktan sonra bildirim çubuğunda görünen “Bu Cihaz USB Üzerinden Şarj Oluyor” seçeneği altında yer alıyor. “USB için Kullan” bölümünde yer alan yeni “Webcam” seçeneğini seçmek, webcam video akışını yapılandırmak için ekranda talimatlar sağlayacak. Ayrıca cihazın ön ve arka kamerası arasında geçiş yapma ve yakınlaştırma/uzaklaştırma seçenekleri de mevcut.

Bu yeni webcam özelliği, beta güncellemesini çalıştırabilen Pixel Fold hariç tüm Pixel cihazlarında desteklenmektedir. Android beta güncellemeleri genellikle ilk olarak Pixel cihazlarına yayınlanır, bu nedenle bu webcam özelliğinin zamanla diğer Android telefon markalarına da geleceği muhtemeldir.

EpocCam ve DroidCam gibi üçüncü taraf uygulamalar bir süredir Android telefonları webcam olarak kullanmayı mümkün kılıyordu. Ancak, bu ilk kez Android platformuna yerel olarak entegre edilmiş bir özellik olacak. Modern telefonlarda yer alan kameralar, özellikle dizüstü bilgisayarlara entegre olanlardan çok daha kalitelidir. Bu, Android 14 ekim ayında yayınlandığında video akışlarınızın veya toplantılarınızdaki video beslemelerinin kalitesini hızlı ve ücretsiz bir şekilde yükseltme imkanı sunacaktır.

Apple’ın Süreklilik Kamerası özelliği kablosuz olarak çalışırken, Android’in yeni webcam özelliği bir USB kabloyla çalışıyor. Ancak, bu özellik USB Video Class (UVC) standardı üzerine inşa edilmiş olduğu için, herhangi bir kısıtlama olmaksızın tüm sistemlerde çalışacaktır. Bu da Windows, Chromebook, Linux ve Mac’i içeriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER