Teknoloji

Android 13 sürpriz yumurtası tam bir emoji şenliği

android 13 sürpriz yumurtası

Android 13 için yeni bir geliştirici beta sürümü yayınlanmışken, 9to5Google sitesi bu gelecek sürümün sürpriz yumurtasını buldu. Geçen yılın sürümünde farklı renk saçılmaları görmüşken bu yıl ise arka planda yer alan birçok emoji sürpriz yumurta avcılarını karşılayacak.

Android 13.3 beta versiyonunda sürpriz yumurtayı bulmak isteyenlerin, beta sürümünün yüklü olduğu bir telefonda Ayarlar > Telefon hakkında > Android versiyonu adımlarını takip etmeleri ve sonrasında Android versiyonu bilgisine art arda üç kez hızlıca tıklatmaları gerekiyor. Bunu yaptıklarında bir analog saat bileşeni görecekler. Bunu saat 1’e ayarladıklarında ise rengarenk noktaların patlamasıyla karşılacaklar.

Aslında bu noktaya kadar her şey geçen yılla aynı gibi görünüyor. Ancak bir fark var; noktalardan herhangi birine uzun bastığınızda bunların hepsi emojiye dönüşecek. Deniz canlıları, kediler ve ayın evreleri gibi farklı emoji temalarına sahip ekranlar arasında gezinmek için uzun basmaya devam edebilirsiniz.

Emojili duvar kağıtlarıyla ilgilenen tek şirket Google değil. WWDC 2022’de tanıtılan iOS 16 kilit ekranlarından biri, kullanıcı tarafından seçilebilen bir emoji ızgarası oluyor.

Android 12 sürpriz yumurtasının geçen yıldan beri değişmeyen pratik bir yönü de var. Sürpriz yumurtayı bulduğunuzda, “Android S Easter Egg” adlı yeni bir ana ekran widget seçeneğiniz olacak. Bunu ana ekranınıza eklediğinizde, telefonun kullandığı çeşitli sistem renklerinin renk örneklerini duvar kağıdınıza, Material You’ya bağlı olarak ekliyor; bunlar kaydedilebiliyor veya paylaşılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER