Teknoloji

Android 13 ön izleme sürümü yansıtma özelliğinin nasıl çalışacağını gösteriyor

android 13

Google, 2022’de Android ve Chrome OS deneyiminin Apple’ın ekosistem entegrasyonlarına yakın bir seviyeye gelmesini hedefliyor. Bu doğrultuda Android ile çalışan telefonlardaki mesajlaşma uygulamalarının Chromebook’lara yansıtılması da planlar arasında yer alıyor. İlk Android 13 ön izleme sürümü, bu özelliğin nasıl işleyeceği konusunda bazı ipuçları veriyor.

9to5Google’ın haberine göre, Google temel olarak uygulamaların bilgisayara aktarımına izin verecek gibi görünüyor. Bu özelliğin Chrome OS ile çalışmayan bilgisayarlarda da kullanılması bekleniyor. Haberde hem Chrome OS’te hem de Windows 11’de yansıtma için web uygulamasından yararlanıldığı belirtildi.

9to5Google’ın sitesinde özelliğin işleyişi şu şekilde anlatılıyor: “Pixel telefonunuz tamamen ayrı bir sanal ekran oluşturuyor. Bu ekran dizüstü veya masaüstü bilgisayarınıza aktarılıyor. Böylelikle telefonun dikey ekranının bilgisayara yansıtılmasından daha fazlası yapılıyor. Mesajlaşma uygulamalarınız ikinci ekranda gösteriliyor. Böylelikle bir uygulamayı telefonun ana ekranında çalışan uygulamayı engellemeden bilgisayar üzerinde kullanmak mümkün oluyor.”

Söz konusu özellik, sadece mesajlaşma uygulamalarıyla sınırlı kalmayacağa benziyor: “Sol alt köşede bir menü butonu bulunuyor. Söz konusu butona tıklatıldığında telefonda yüklü olan uygulamaların listesi ortaya çıkıyor. Bu menü üzerinden telefondaki tüm uygulamalar başlatılabiliyor. Kısacası Pixel’in cihazlar arası aktarım özelliği sayesinde tüm telefona bilgisayar üzerinden erişilebiliyor.”

9to5Google’ın cihazlar arası aktarımı Chrome OS’te de aktive ettiği görülüyor. Ancak ilk etapta sadece bir mesajlaşma uygulaması bilgisayarda çalıştırılabilmişe benziyor.

android 13Android 13 için şimdilik sadece bir geliştirici ön izleme sürümü yayınlanmış durumda. Dolayısıyla Google’ın önümüzdeki dönemde özelliğin işleyişini çalıştırması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER