Teknoloji

Android 13 için seçilen tatlı adı ortaya çıktı

google android

Android 13 için hazırlanan ilk geliştirici ön izlemesinin dağıtıma çıkmasıyla birlikte uzun süredir şüphelenilen bir durum da doğrulandı. İnternet devinin bu yılın Android güncellemesi için seçtiği tatlı kod adının “Tiramisu” olduğu ortaya çıktı.

9to5Google’ın haberine göre, kod adı geliştirici ön izlemesindeki “Hakkında” menüsünde bulunan “Android Versiyonu” bölümünde görüldü. Google’ın 2023 tercihinin bu İtalyan tatlısı olacağına dair işaretler geçtiğimiz yazdan bu yana etrafta dolaşıyordu.

Google 2019 çıkışlı Android 10’dan bu yana sürüm isimlerine tatlı eklemiyor. Ancak bu gelenek şirket içinde yaşıyor. Android 10 için Quince Tart (Ayvalı Tart), Android 11 için Red Velvet Cake, Android 12 içinse Snow Cone (Kar Helvası) isimleri seçilmişti.

Google’ın Android 13 için Tiramisu tercihinin temelinde tatlının adının T harfiyle başlaması yatıyor. İnternet devinin Android 14 için İngilizcede U harfiyle başlayan bir tatlı veya şekerleme bulup bulamayacağı da şimdiden merak ediliyor.

Google’ın Q harfiyle başlayan bir tatlı bulmakta da zorlanacağı düşünülmüştü. Ancak şirketin bunda pek sıkıntı yaşamadığı Quince Tart ile anlaşılmıştı. Dolayısıyla U harfinde de benzer bir durumun tekrarlanması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER