Teknoloji

Android 13 için belirlenen tatlı kod adı Tiramisu olabilir

android 13 tiramisu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tiramisu, kahve ile karıştırılmış kedi dili  ve çırpılmış mascarpone ve/veya kremadan yapılan lezzetli ve basit bir İtalyan tatlısıdır, ancak aynı zamanda Android’in bir sonraki sürümünün dahili kod adı da olabilir.

XDA Developers tarafından geçilen haberde Android 13 kod adı ile ilgili detaylar yer alıyor. Google’ın yazılım geliştirmeyle ilgili bir web sitesinde yer alan notta, “T’yi Tiramisu olarak Yeniden Adlandır” şeklinde Türkçeleştirebilceğimiz bir ifade yer alıyor. Bu, gelecek yılın sonlarına doğru dağıtıma çıkması beklenen Android 13 için tatlı bazlı bir kod adının herkese açık ilk ifadesi oluyor.

Android 10’a kadar, Google’ın mobil işletim sisteminin her sürümünün hem bir sürüm numarası hem de her yeni sürümde alfabetik olarak ilerleyen tatlılara dayalı bir adı vardı. Örneğin, Android 4 Ice Cream Sandwich, 4.1 Jelly Bean, 4.4 KitKat vb. isimler görüyorduk. Ancak Google, “Q” harfiyle başlayan bir tatlı bulmakta epey zorlanınca, Android 10 ile tatlı adlarının kullanımını rafa kaldırdı. O zamandan beri, her Android sürümünün genel adları yalnızca sayılardan oluşuyor.

Ancak dahili olarak Google, her yeni Android sürümü için tatlı adlarını kullanmaya devam ediyor. Android 10, şirket içinde “Quince Tart” olarak biliniyordu, Android 11 ise “Red Velvet Cake” adını taşıyordu. Ve şu anda, bu sonbaharda piyasaya sürülmeden önce beta sürümünde olan Android 12, görünüşe göre “Snow Cone” adını taşıyor.

İLGİLİ HABERLER