Teknoloji

Android 13 Go Edition ile Material You tasarımı giriş seviyesine geliyor

android 13 go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Material You tasarım dili, Android 12‘den beri kullanımda, ancak eski görünüme sahip olan giriş seviyesinde bir Go Edition telefonu satın aldıysanız, bu değişikliklerden pek haberiniz olmamıştır. Neyse ki Google, en sonunda bu tasarım dilini yeni duyurduğu Android 13 Go Edition ile daha düşük fiyatlı cihazlara da getiriyor.

Android 13 Go Edition, Material You dilini ilk kez giriş seviyesi cihazlara getiriyor. Böylelikle bütçesini zorlamadan bir akıllı telefon sahibi olanlar, duvar kağıdıyla uyumlu renk temalarını ve genel olarak daha şık bir görünümü elde edecekler.

Ayrıca kullanıcıların telefonlarını güncel tutmaları da daha kolay olacak. Android 13 Go Edition, ana sürümde olduğu gibi, üreticilerin yeni kodları toplu bir güncelleme olarak sunmasını beklemeden kritik yamaları almayı sağlayan Google Play Sistem Güncellemelerini ekliyor. Bu, güvenlik açıklarının acilen düzeltilmesine yardımcı olacaktır. Ancak aynı zamanda, bütçe dostu telefonlarda genel olarak gördüğümüz sınırlı depolama alanı sorununa takılmadan cihazın güncel kalmasını sağlayacaktır.

Yeni Go sürümü, haber makaleleri ve diğer içeriklerin derlenmiş bir listesine göz atmaya yardımcı olan Keşfet sürümünü de ekliyor. Bildirim izinleri ve uygulama başına dil tercihleri dahil olmak üzere Android 13’ün bazı yenilikleri de gelecek.

İlk Android 13 Go Edition telefonları 2023’e girmeden piyasaya çıkmayacak. Bununla birlikte Google, bu sürümün Go versiyonunun genişlemesinin bir sembolü olduğu kadar teknik bir gelişme de olduğunu belirtiyor. Şu anda aylık 250 milyondan fazla aktif Android Go cihazı var. Bu, I/O 2022’de bilgisi verilmiş olan toplam 3 milyar aktif cihaza kıyasla sönük kalırken, yüksek düzeyde optimize edilmiş, daha erişilebilir bir Android işletim sistemi konseptinin kalıcı olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER