Teknoloji

Android 13 geliştirme çalışmalarında dönüm noktası geçildi

android 13 beta

Google, çarşamba günü Android 13’ün üçüncü herkese açık beta sürümünü duyurdu. Şirket bu Android 13 beta sürümüyle birlikte platform kararlılığına ulaştığını söylüyor.

Bu gelişme, Google’ın büyük güncellemeleri bitirdiğinin bir göstergesidir ve bundan sonra nihai sürüme kadar her şey son rötuşları yapmakla ilgili olacaktır. Ayrıca şirket, bu dönüm noktasına Android 12’den tam iki ay önce ulaşmış oldu. Bu güncelleme, Android cihaz sahiplerine çok sayıda hatası daha düzeltilmeden ulaşan çok daha iddialı bir güncellemeydi.

Android 13’ün ilk geliştirici önizlemesi şubatta, ilk genel beta nisanda, ikinci genel beta ise mayıstaki büyük bir I/O duyurusu ile gelmişti. Android 12, Material You biçiminde bazı yeni kullanıcı arayüzü özelleştirme seçenekleri sunmaya odaklanırken, Android 13 bu özellikleri uygulama simgesi temaları ve önceden ayarlanmış UI renk çeşitleri biçiminde biraz daha ileri götüren daha küçük çaplı bir güncelleme niteliğini taşıyor.

android 13 beta takvimi

Android 13 beta takvimi geçen yıla göre daha hızlı ilerliyor

Bu yılın daha hızlı ilerleyen takvimi, Android 12’nin ne kadar karmaşık olduğu hakkında da açık biçimde fikir veriyor. Her ne olursa olsun, Google Android 13’ü bir önce dağıtıma çıkarmaya ve Android 12’nin dağıtımı sırasındaki sıkıntılarını bir daha yaşatmamaya hevesli görünüyor.

Android 13’e herkesten önce göz atmak isterseniz, cihazınızın uygun olup olmadığını görmek amacıyla Google’ın geliştirici sitesine göz atabilirsiniz. Eğer cihazınız desteklemiyorsa, büyük olasılıkla bu sonbaharda çıkacak olan tam sürümü beklemeniz gerekecek.

İLGİLİ HABERLER