Teknoloji

Android 13 Beta 2 sürümü Google I/O ile birlikte dağıtıma çıktı

android 13 beta 2

Google’ın bu yılın ilerleyen aylarında kullanıma sunmayı planladığı bazı Android güncellemelerine göz atmak istiyorsanız daha fazla beklemeniz gerekmeyecek. Şirket, I/O 2022 geliştirici konferansının açılış etkinliğinde Android 13’ün ikinci genel beta sürümünün çarşamba gününden itibaren kullanıma sunulduğunu açıkladı.

Google, işletim sisteminin en son sürümünü üç temel amaç etrafında tasarladığını söylüyor: Telefonunuz merkezde olacak şekilde daha fazlasını yapmak, telefonun ötesinde tabletler ve saatler gibi diğer cihazlara geçiş yapmak ve tüm bu cihazların birlikte uyum içinde çalışmasını sağlamak.

Cihazınızı uygulama simgeleri gibi unsurlarla kişiselleştirmenin daha fazla yolunun yanı sıra gizlilik ve güvenlik yükseltmeleri Android 13 yenilikleri arasında yer alıyor. Ana ekranın alt kısmında yer alan ve yeniden tasarlanmış görev çubuğu ve Mesajlar, Haritalar ve YouTube Music dahil 20’den fazla Google uygulaması için yeni tasarımlar gibi özelliklerle, bu sefer Android tabletlere biraz daha yoğunlaşılıyor.

Google’ın bu ayın içinde Android 13’ün ikinci beta sürümünü yayınlaması bekleniyordu. Böylelikle final sürüm için plan dahilinde ilerlendiğini söyleyebiliriz. İki geliştirici önizlemesini izleyen ilk beta sürümü, çoğunlukla arka taraftaki iyileştirmeleriyle ilgiliydi, ancak yenilenmiş medya oynatma kutusu gibi bazı memnun edici kullanıcı arayüzü güncellemeleri de dikkat çekiyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER