Teknoloji

Android 12L Samsung, Lenovo ve Microsoft cihazları ile gelecek

android 12l

Samsung, Lenovo ve Microsoft, tabletler ve katlanabilir cihazlar için daha iyi şekilde optimize edilmiş yeni Android sürümü olan Android 12L ile çalışan cihazları piyasaya sürmeyi taahhüt eden ilk cihaz üreticileri oldu. Google’ın Android mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Andrei Popescu, bir blog yazısında bu haberi duyurdu ve 12L’nin bu yıl içinde üç şirketin cihazlarında dağıtıma çıkacağını kaydetti.

Lenovo P12 Pro tableti zaten Android 12L’nin beta sürümünü çalıştırabildiğinden, Lenovo’nun bu ilk şirketler arasında yer alması sürpriz değil. Diğer iki şirketin hangi cihazlarının güncellemeyi alacağı tam olarak belli değil; muhtemelen Microsoft’un Surface Duo 2’si bunlardan biri olacaktır. Herhangi bir Samsung Galaxy Tab tablet veya Z Fold akıllı telefon da muhtemelen yeni yazılımdan yararlanabilir.

android 12l

Android 12L, daha büyük ekranlardan iyi biçimde yararlanmak için tasarlanmış çeşitli özelliklere sahiptir. Hızlı kutucukları ve bildirimleri ayrı sütunlara ayıran yeni bir bildirim alanı, Ayarlar ve kurulum süreci için iki sütunlu bir düzen ve yan yana çalışacak uygulamaları seçmenize izin veren bir görev çubuğu mevcut. Aşağıdaki animasyonda görev çubuğunun nasıl çalıştığı gösteriliyor:

android 12l

12L, Android’in yalnızca belirli tabletlere ve katlanabilir cihazlara gelecek özel bir yeni sürümü olacak. Ancak gelecekteki ana Android sürümlerinin kullanıcı arayüzü iyileştirmelerini ve yeniliklerini de içerecek gibi görünüyor. Popescu, “Android 13 ve sonraki sürümlerde daha büyük ekranlı cihazlarınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için daha fazla özellik ve işlevsellik oluşturmaya devam edeceğiz.” diye yazdı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER