Teknoloji

Android 12 sürümü için sürecin başlayacağına dair son işaret

android 14
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google çok yakında Android 12 sürümü için süreci başlatabilir. Google geçen yıl Android 11’in ilk Geliştirici Önizleme sürümünü 19 Şubat’ta yayınlamıştı. Final versiyonu ise 8 Eylül’de dağıtıma çıkmıştı. Her yıl benzer bir süreç tekrarlanıyor, Android 12 için de bu durum farklı olmayacaktır.

Birkaç gün önce Google, ilk Android 12 Geliştirici Önizlemesinin yakında geleceğine dair bir işaret verdi. 9to5Google, geçtiğimiz perşembe günü Android Beta Geri Bildirim uygulamasının Android 12 için bir güncelleme aldığını kaydetti. Google, ilk olarak 2019’un sürümü olan Android 10’dan (diğer adıyla “Q”) başlayarak Android beta sürümleri için bir geri bildirim uygulaması yayınlamıştı. Uygulamanın amacı, kullanıcıların hata izleme sitesinde gezinmek zorunda kalmadan beta ile yaşadıkları sorunlar, hatalar vb. hakkında Google’a geri bildirimde bulunmalarına izin vermekti.

Google, Geri Bildirim uygulamasını yükleyenlerin önizleme dönemi sona erdiğinde uygulamayı kaldırmasını öneriyor. Ancak bunu yapmayacak kadar tembel veya unutkan olanlar, 2.11 sürümünden 2.15-betterbug.external_20201211_RC02 sürümüne yapılan bir güncelleme ile ödüllendirildi. Ne varki, Android 12 beta için güncellenmiş uygulamaya zaten sahip olsanız bile, bu uygulama şu anda kullanılamaz.

Google, Geliştirici Önizleme programını normalde mart ayında başlatırken, geçen yıl şubat ayında başlatmıştı. Ve Geri Bildirim uygulamasında yapılan güncellemeyle birlikte, bu yıl bir kez daha sürecin şubat ayında başladığına tanık olacağız gibi görünüyor. Özellikle Pixel 3 ile 5 arasında telefonlardan bir tanesini kullananlar zor bir kararla karşı karşıya kalacaklar. Android 12 geliştirici beta programı başladığında, çevrenizde Android 12’yi kullanan ilk kişi olmak için olağan hatalara ve daha hızlı boşalan pillere katlanmaya değip değmeyeceğine karar vermelisiniz.

Geleneksel olarak Google, işletim sisteminin son sürümü dağıtılmadan önce iki Geliştirici Önizlemesini ve ardından üç beta sürümünü yayınlayarak güncelleme sürecini başlatır. Beklenen yeni özelliklerden biri, gerekli depolama alanını boşaltmak için uygulamaların hazırda bekletilmesi olacak.

İLGİLİ HABERLER