Teknoloji

Android 12 uygulamaların temel paylaşım tepsisini kullanmasını zorunlu tutacak

android 12 yenilikler

Paylaşmak için bir fotoğraf veya bağlantı açtığınızda, her zaman aynı paylaşım tepsisini açmadığınızı biliyor musunuz? Bunun nedeni, Android’in uygulama geliştiricilerinin, uygulamadan uygulamaya tutarsızlık yaratarak sözde “paylaşım tepsisini” özelleştirmesine izin vermesidir. Daha tek tip bir deneyime sahip olmak için, şu anda saf Android deneyimi yerine Sharedr gibi üçüncü taraf uygulamaları varsayılan paylaşım tepsisi olarak ayarlayabilirsiniz. Ancak, XDA Developers’a göre Google, Android 12’de bu davranışı değiştirmeyi planlıyor.

Sharedr’ın geliştiricisi, Android 12’nin bundan böyle kullanıcılardan Android Sharesheet ve kendi uygulaması arasında seçim yapmalarını istemediğini fark ettikten sonra bir hata raporu verdi. Google, amaçlanan davranışın bu olduğunu söyledi, bu nedenle üçüncü taraf uygulamalarının kendi paylaşım iletişim kutusunu değiştirmesini etkili bir şekilde engellemiş olacak.

Google, XDA Developers’a verdiği demeçte, “Aslında uygulamaların paylaşım tepsisini değiştirmesine izin vermeyi hiç düşünmemiştik, buradaki amaç uygulamaların paylaşım tepsisini başlatmasıdır.” dedi. “Paylaşım tepsisini değiştirebilmek de giderek imkansız hâle geliyor, kullanıcı arayüzünün doğrudan paylaşım bölümünü (Android) R’de kişisel ve iş profili sekmelerini vb. doğrudan uygulayamazsınız. Bu sadece uygulamaların değiştirmesine izin verilecek bir şey değil.”

Google, uygulama geliştiricilerinin, başlangıçta tutarsız kullanıcı deneyimini yaratan Android Sharesheet’i özelleştirmesine izin verip vermeyeceğini söylemedi. Örneğin Samsung akıllı telefonlar, XDA Developers’ın belirttiği gibi, doğrudan kişi paylaşımını etkinleştirmenize veya devre dışı bırakmanıza izin veriyor. Sharedr gibi uygulamaları kullanmaya devam edebileceksiniz, ancak bunları Android’in temel paylaşım sayfasından bir uygulama olarak seçip fazladan bir adım oluşturmanız gerekecek.

İLGİLİ HABERLER