Teknoloji

Android 12 ile birlikte anılacak tatlının adı Snow Cone

android 14
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 12, yani Google’ın mobil işletim sisteminin gelecek nesil sürümü ile ilgili resmi haberleri duymayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Geçen hafta kullanıcı arayüzünde beklediğimiz bazı büyük değişiklikleri görmüştük. Şimdi de belki daha önemli bir sızıntı var, o da Android 12’nin taşıyacağı tatlı ismi.

Android sürümleri yıllardır tatlı isimleriyle birlikte anılıyor. Her bir sürüm sırasıyla, alfabedeki bir harfle birlikte adlandırılır. Ne var ki, Google Android 10 sürümünden bu yana tatlı isimleri seçmiyordu. Yine de, içeride sürümleri yine tatlı isimleriyle anmayı sürdürüyordu. Örneğin, Android 11’in içerideki kod adı Red Velvet Cake idi. Android 12 ise, XDA Developers’ın belirttiğine göre, Snow Cone adını taşıyor.

Aslında Amerikan yemek kültürü içinde S harfiyle başlayan birçok tatlı ismi bulunuyor. The Verge sitesi de bunun güzel bir özetini çıkarmış. S’mores, Sponge Cake, Salted Caramel gibi isimler bunların arasında yer alıyor. Ancak Snow Cone’un bunlara göre daha kısa ve akılda kalıcı olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Android 12 ile ilgili başka haberler de var. Yine XDA Developers’a göre, Google’ın bildirim kullanıcı arayüzündeki değişikliklerin bazılarını “Material NEXT” olarak adlandırılan gelecek nesil tasarımının başlangıcı olarak nitelendiriyor. Material NEXT, Google’ın Material DesignMaterial Design olarak adlandırılan tasarım yönergelerinde daha kapsamlı değişikliklerin yapılacağını işaret ediyor. Aynı zamanda ekran kilidi desen girişi arayüzü, Hızlı Ayarlar paneli ve bunun gibi alanlarda da Android 12 içinde değişiklikler göreceğiz.

Google Android 12 için bir tek el modu da tasarlıyor olabilir. Ayrıca Pixel telefonları için başınızın yönünü algılayacak yeni bir yöntem de çıkarabilir. Böyle bir yöntem, yatakta yan yatarak telefona bakarken ekranın otomatik olarak yataya dönmesini engelleyecektir. Benzer bir yöntem Huawei Mate 40 Pro gibi çeşitli Huawei Android telefonlarında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER