Teknoloji

Android 12 için Pixel 5A’yı da destekleyen en son beta sürümü yayınlandı

google pixel 5a

Google, Android 12 final sürümünün yayınlanmasının öncesinde beşinci ve son sürüm olduğunu söylediği yeni beta sürümünü yayınladı. Ayrıca en son hâlini almış Android 12 işletim sisteminin resmi sürümünün “sadece birkaç hafta uzakta” olduğu bilgisini paylaştı. Yeni beta sürümü aynı zamanda Pixel 5A sahiplerinin yükleyebileceği ilk beta sürümü oluyor.

Beta sürümü, geliştiricileri yeni özellikler eklemek yerine yaklaşmakta olan resmi Android 12 sürümüne hazırlamaya odaklandığından, daha önce beta sürümünü yüklemiş olanlar çok fazla değişiklikle karşılaşmayacaktır. Ancak, Google’ın en son duyurduğu akıllı telefonuna sahip olanlar için, beta sürümü “platform kararlılığı” aşamasına girdiğinden, bu sürümün nasıl bir deneyim sunacağını daha final sürüm yayınlanmadan ve çok fazla risk almadan görme fırsatı var.

Pixel 5A, ağustos ayının sonlarında yurt dışında piyasaya sürüldü ve bu telefon beta sürümü şu ana kadar resmi olarak mevcut değildi. Telefonun piyasaya sürülmesi sınırlı bir alanda olsa ve yalnızca ABD ve Japonya’da satılsa da, bundan bir tane alan herkes artık resmi olarak yayınlanmadan önce Android’in yeni sürümünü deneyimleyebilir.

Android 12, tema sistemi, yeni bir widget sistemi ve akıllı ev kontrolleri ile Google Pay için farklı bir konuma sahip büyük bir kullanıcı arayüzü yenilemesiyle birlikte geliyor. En azından Google Pixel kullanıcıları bu yenilikleri deneyimleyebilecekler. İşletim sisteminin resmi sürümü yakın olsa da, bunu ne zaman deneyimleyebileceğiniz telefonunuzun üreticisine bağlıdır.

İLGİLİ HABERLER