Teknoloji

Android 12’ye ait olduğu söylenen ekran görüntüleri ortaya çıktı

android 12

Android 12 için ilk somut işaretler sonunda ortaya çıktı. XDA-Developers internet sitesi, Android 12’ye ait olduğu belirtilen ekran görüntülerini paylaştı. Söz konusu görüntülerin Google tarafından Android geliştiricilerine gönderilen bir erken taslaktan alındığı ifade edildi. Sızıntının doğruluğu konusunda bir açıklama yapılmasa da, ekran görüntüleri ilginç özelliklerin ipucunu veriyor. Arayüz değişikliklerinin yanı sıra yeni gizlilik belirteci ve sohbet araç takımının varlığı göze çarpıyor.

Arayüz değişikliklerinde ise yuvarlatılmış köşeler ön plana çıkıyor. Genişletilmemiş bildirim panelindeki Hızlı Ayarlar’ın sayısı da azaltılıyor. Google’ın ana renk olarak beji tercih etmesi de ayrıca dikkat çekiyor. Bunun Android 12’nin yeni yerel tema sisteminin bir parçası olduğu belirtiliyor.

Gizlilik belirteci ise iOS’inkine benzer nitelikte. Durum çubuğunda bir uygulamanın kamera veya mikrofonu kullanıp kullanmadığını gösteren bir işaret yer alıyor. Habere göre, Android 12’nin ayarlar menüsüne kamera ve mikrofonu tamamen kapatmayı sağlayacak bir seçenek de eklenecek.

android 12Sohbet araç takımı özelliği de ekran görüntülerinin gösterdikleri arasında bulunuyor. Burada en yeni mesajlar ve gelen aramalar öne çıkarılıyor. Bunun Android 12’de zorunlu bir özellik olabileceği belirtiliyor.

Google henüz Android 12 için yeni bir arayüzün veya özelliklerin varlığını doğrulamış değil. Şirket daha önce Android 12’de üçüncü taraf uygulama mağazalarının kullanımını kolaylaştırma sözü vermişti. Genelde Android’in ön izleme sürümlerini mart ayında yayınlayan Google, geçtiğimiz yıl Android 11’in ön izlemesini şubat ayında çıkararak insanları şaşırtmıştı. Dolayısıyla Android 12’nin ilk ön izleme sürümü yakında kullanıcılarla buluşabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER