Teknoloji

Android 12 için dağıtım süreci resmen başladı

android 12

Google’ın en son büyük Android güncellemesi Android 12 henüz genel kullanıma açık değil, ancak buna doğru emin adımlarla ilerliyor. Şirket, Android Geliştiricileri sitesinde, kaynak kodunu Android Açık Kaynak Projesi’ne (AOSP) aktardığını ve güncellemeyi “resmen” yayınladığını yazdı. Bu durum Android 12’in teknik olarak yayınlandığı anlamına geliyor. Buna rağmen, paylaşılan blog yazısına göre Pixel kullanıcıları “önümüzdeki birkaç haftadan önce” Pixel telefonlarında bu güncellemeyi göremeyecekler.

Android 12 dağıtıma çıktığında; Pixel 3, Pixel 3A, Pixel 4, Pixel 4A, Pixel 4A 5G, Pixel 5 ve Pixel 5A telefonlarına gelecek. Ayrıca, Pixel 6 ve Pixel 6 Pro‘lar bu yıl bitmeden piyasaya çıktığında, söz konusu sürüm bu telefonlara yüklü olarak gelecek.

Google’a göre, 2021 yılı içinde Android 12; Samsung Galaxy, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo ve Xiaomi cihazlarına da gelecek.

android 12

Android 12, çoğunlukla işletim sisteminin görünümünü Google’ın yeni Material You tasarım diliyle değiştirmeye odaklanan bir güncellemedir. Uygulamaların konumunuza, mikrofonunuza ve kameranıza nasıl eriştiği konusunda daha fazla şeffaflık sunan yeni bir gizlilik panosu da dahil olmak üzere denemeye değer başka özellikler de bulunuyor. Ancak genel olarak bu, telefonunuzu kullanma şeklinizi büyük ölçüde değiştirmeyi amaçlayan bir güncelleme sayılmaz.

android 12

İLGİLİ HABERLER