Manşetler

Google’dan 2021 bitmeden Android 12 için yeni özellikler

google android 12

Google; YouTube Music, Google Play Kitaplar ve Google Fotoğraflar için yeni widget’ların da aralarında bulunduğu, yakında Android’e gelecek çeşitli yeniliklerin gösterimini yaptı. Yeni Android Auto özellikleri, Google Asistan ve Google Fotoğraflar için güncellemeler de duyurular arasında yer alıyor. Şirket, bir blog yazısında yeni özellikleri ayrıntılı olarak açıkladı.

Otomobiller tarafındaki en büyük yenilik, çarşamba gününden itibaren Pixel 6, Pixel 6 Pro ve Samsung Galaxy S21 sahiplerinin belirli ülkelerde “uyumlu BMW araçları” ile telefonlarını araba anahtarı olarak kullanabilecek olmasıdır. Google, özellikle BMW’yi birlikte çalışacağı üreticilerden biri olarak göstererek, geçtiğimiz mayıs ayında Android 12 için araba anahtarı özelliği üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Google, özelliğin tüm 2020 ve 2022 model yılı BMW araçlarında mevcut olacağını ve gelecekte daha fazla uyumlu otomobil eklemeyi umduğunu söylüyor.

Yakında sunulacak olan diğer yeni Android Auto özellikleri arasında, araca bir Android telefon bağlandığında araç dostu arayüzün otomatik olarak başlatılması seçeneği, müzik çalmayı “tek bir dokunuşla” başlatmak için ana ekranda yeni bir oynatma düğmesi, müziği hızlı bir şekilde bulmak için yeni arama simgesi ve metin mesajları için yeni akıllı yanıt seçenekleri yer alıyor.

Android 12 telefonlarına YouTube Music ve diğer Google uygulamaları için yeni widget’lar

YouTube Music, Google Play Kitaplar ve Google Fotoğraflar uygulamaları için Android telefon ekranına yeni widget’lar da geliyor. Music widget’ı oynatma kontrolleri ve en son çalınan parçalara erişim sunarken, Kitaplar widget’ı kitaplığınıza kısayollar sağlıyor. Ayrıca, kitaplığınızdaki belirli kişilerin ve evcil hayvanların resimlerini özel olarak gösterecek şekilde ayarlanabilen, önümüzdeki hafta kullanıma sunulacak yeni bir Google Fotoğraflar widget’ı da var. Yeni bir widget’ın yanı sıra, Google Fotoğraflar’ın Anılar özelliği standart fotoğraf ızgarası arayüzünde Yeni Yıl Arifesi gibi etkinliklerin seçilmiş fotoğraflarını ve videolarını da göstermeye başlayacak.

Google’ın akıllı hoparlörlerden ve ekranlardan yayınlanabilen alarm benzeri hatırlatma sistemi olan Family Bell, yani Aile Zili özelliği de mobil cihazlarda çalışacak şekilde güncelleniyor.

Son olarak Google, bir süredir kullanmadığınız uygulamalar için izinleri otomatik olarak kapatan yeni izinleri sıfırlama özelliğinin eski Android telefonlarda kullanıma sunulmasını da mümkün kılıyor. Bu özellik, Android 11 ve sonraki sürümleri çalıştıran cihazlar için zaten mevcuttu. Ancak şirket, bunun önümüzdeki aydan itibaren Android 6 ve sonraki sürümleri çalıştıran cihazlara genişleyeceğini söylüyor. Daha önce genişlemenin aralık ayında yayılmaya başlayacağını söyledi.

Bu yeni Android 12 özellikleri farklı zaman aralıklarında kullanıma sunulacak. BMW araba anahtarı özelliği çarşamba gününden itibaren gelirken, Android Auto sesli arama ve akıllı cevaplama özellikleri ilerleyen aylarda gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER