Teknoloji

Android 12 dördüncü beta sürümüyle kararlılığa çok yaklaştı

google android

Google, Android 12’nin dördüncü beta sürümünü yayınladı. Bu en son beta sürümü herhangi bir önemli yeni özellik içermemekle birlikte, işletim sistemi sürümünün geliştirilme aşamalarında önemli bir adımdır.

Android 12 bu en son beta sürümüyle birlikte artık platform kararlılığına ulaştı. Bu da temel alınan teknolojilerin çoğunda çalışmaların tamamlandığı anlamına geliyor. Google, mart ayında, ağustos ayında platform istikrarına ulaşmayı umduğunu söylemişti. Bu da şirketin planları doğrultusunda nihai sürüme doğru ilerlediğini gösteriyor.

Google, “Android 12’nin API’leri ve uygulamaya yönelik tüm davranışlar tamamlandı” diyor. Bu, geliştiricilerin son Android 12 uyumluluk testlerine her şeyin çok değişeceğinden endişelenmeden başlayabilecekleri anlamına geliyor. Son bir Android 12 beta sürümü önümüzdeki haftalarda bekleniyor.

Google’ın önümüzdeki birkaç ay içinde, büyük olasılıkla Pixel 6 serisinin çıkışıyla birlikte Android 12’yi genel olarak kullanıma sunması bekleniyor. Çıkması planlanan daha fazla özellik olsa da, Google’ın yeni amiral gemisi telefonlarına derinlemesine bakıncaya kadar bunları öğrenemeyebiliriz.

Android 12 beta sürümünü denemek isteyenler için Google’ın Pixel cihazları dışında da seçenekler var. Bazı Asus, OnePlus, Xiaomi ve ZTE telefonlarının yanı sıra Google TV’de de mevcuttur.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER