Teknoloji

Android 12 çıkışı 4 Ekim’de gerçekleşebilir

android 12 yenilikler

Android 12‘nin hazırlanması, önceki birçok Android sürümünden daha uzun sürdü, ancak bu sürümün çıkışına nihayet yaklaşıyoruz. XDA-Developers genel yayın yönetmeni Mishaal Rahman, Google’ın Android 12’nin AOSP (Android Açık Kaynak Projesi) sürümünü 4 Ekim’de yayınlamayı planladığını iddia ediyor.

Google, genellikle AOSP ile aynı zamanda son kullanıcılara ulaşan sürümü de yayınladığından bu, Pixel sahiplerinin güncellemelerini o günden itibaren alabileceklerini ima ediyor.

Eğer zamanlama tutarsa bu, Pixel 6 lansmanının da aynı günde yapılabileceği anlamına gelir. Google, Android 12 hazır olmadan en üst düzey yeni telefonlarını piyasaya çıkarmayacaktır, bu nedenle Pixel 6’yı da söz konusu tarihten önce resmi olarak piyasaya sürmesi pek olası değildir. Telefonların ekim ayının ortalarında veya bunun sonrasında yurt dışında satışa çıktığını görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

Türkiye’deki kullanıcıların büyük bir kısmı gibi, bir Pixel telefon kullanmayan tüketicilerin biraz daha beklemesi gerekecek. Bazı telefon üreticileri hızlı olma ve büyük Android güncellemelerini haftalar içinde yayınlama eğilimindeyken, diğerleri için bu süreç genellikle aylar sürüyor. Geçen yıla bakarsak Samsung, Google’ın işletim sistemini, yani Android 11’i resmi olarak dağıtıma çıkarmasından üç ay sonra, Aralık 2020’de telefonlarına sunmaya başladı.

Google, Project Treble gibi çabalarla güncelleme gecikmelerini azaltmak için yıllardır çalışıyor. Ne var ki, şirketlerin hem Android’i yoğun şekilde özelleştirilmiş arayüzlere uyarlaması hem de yazılımı müşteriler ve operatörlerle test etmesi zaman alıyor.

İLGİLİ HABERLER