Teknoloji

Android 11’in akıllı ev kontrolleri içeren güç düğmesi menüsü görüldü

android 11 geliştirici ön izleme sürümü

Sızan bir geliştirici dokümanından fotoğraflar, Android 11 ile gelecek yeni güç butonu menüsüne yakından bakış atma imkanı sağlıyor. Söz konusu menüde “Hızlı Kontroller” olarak adlandırılan bir dizi yeni akıllı ev kestirmesi de bulunuyor. Bu sayede akıllı aydınlatma elemanlarından kilitlere ve termostatlara kadar her şey kontrol edilebilecek.

Standart “Kapat” ve “Yeniden Başlat” düğmelerinin yanına “Hızlı Kontroller”den başka ödeme seçenekleri de ekleniyor. Android 11 akıllı ev kontrolleri ile ilgili görüntüler XDA-Developers’dan Mishaal Rahman tarafından Twitter’da paylaşıldı. Aynı zamanda görüntüleri içeren sızdırılmış dokümanların kaynağı olan @deletescape rumuzlu Twitter kullanıcısına da atıfta bulunuldu.

Bu kestirmelerin varlığını en azından mart ayından beri biliyoruz. XDA-Developers o zamanlar bunun haberini yapmıştı. Ancak en son ekran görüntüleri tüm menünün nasıl görüneceği hakkında daha iyi bir fikir edinmemizi sağlıyor. Mevcut “Kapat”, “Yeniden Başlat”, “Ekran Görüntüsü” ve “Acil Durum” düğmeleri ekranın üst kısmında, Google Pay kestirmesinin üzerinde yeniden konumlandırılmış.

Ekranın büyük bir kısmı ise akıllı ev kontrolüne ayrılmış gibi görünüyor. Android Police, bunların herhangi bir tanesine tıklattığınızda ilgili akıllı ev eşyasını açıp kapatmanın mümkün olduğunu, uzun süre bastırınca da daha fazla seçeneğin ortaya çıktığını ya da ilgili akıllı ev uygulamasına yönlendirildiğini söylüyor. Rahman’ın belirttiğine göre, görüntülerin bir tanesinde akıllı ev kamera kaynağının bu menüye nasıl doğrudan eklenebildiği gösteriliyor.

Android 11 3 Haziran’da Google tarafından resmen tanıtılacaktı. Ancak geçen hafta sonunda etkinliğin ertelendiği duyuruldu. Yeni etkinliğin ne zaman düzenleneceği şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER