Eğlence

Android 11 ile videoda sınırlar kalkacak

android 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hâlihazırda Android telefonlarda 4 GB’den daha büyük boyutlarda video kaydı yapmak mümkün değil. Ancak gelecek yıl yayınlanacak Android 11 ile birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor. Bunun kullanıcıları memnun edecek bir değişikliğin çok daha ötesinde bir adım olacağını söylemek gerekiyor.

Video boyutu konusundaki sınırlama, zaman geçtikçe daha rahatsız edici hâle geliyor. Çünkü hâlihazırda pek çok telefon saniyede 30 kare hızında 4K video kaydı yapabiliyor. Bu da telefonların çok büyük kapasitede videolar üretebildiği anlamına geliyor. 4K 60fps videolar ise çok daha fazla yer kaplıyor. 8K video kaydı yeteneğine sahip telefonların çıkışı da çok uzak görünmüyor.

Bu teknolojik ilerlemeler, 1 dakikalık videoların cihazın depolama alanındaki yerinin de büyümesi anlamına geliyor. Söz konusu büyüme de, 4 GB’lık sınırı mantıklı olmaktan çıkarıyor. Hâlihazırda 4 GB’lık kapasiteye ulaşıldığında video kaydı durmuyor, ancak ek parçalar ayrı bir dosya hâline geliyor. Bir kaydı fazla parçalı şekilde bulmak, cihaz sahipleri için kullanışlı olmuyor.

Android 11 ile ilgili resmi detaylar ne zaman paylaşılacak?

4 GB’lık sınır, mobil cihaz dünyasının şimdiye kıyasla çok daha farklı olduğu 2014 yılında duyurulmuştu. Bu sınırlama o gün için mantıklı görünse de, günümüzde kullanıcı deneyimine ket vuran bir engel niteliği taşıyor. Google da buradaki sorunu fark etmişe benziyor.

Söz konusu değişikliğe dair ipuçlarına Android Açık Kaynak Projesi’nin gerrit dosyalarında rastlandı. Android 11’le ilgili detayların paylaşımına ise önümüzdeki mart ayı itibarıyla başlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER