Teknoloji

Android 11 ile birlikte video çekimleri birkaç dosyaya bölünmeyecek

Android 11 ile birlikte video çekimleri birkaç dosyaya bölünmeyecek
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eğer Android telefonunuz ile çok video çekiyorsanız, video dosyasının boyutu 4 GB’yi geçtiğinde olanları biliyor olmalısınız. Video çekimi kesintiye uğramadan, video arka planda otomatik olarak iki veya daha fazla parçaya bölünüyor. Görünüşe göre Android’in sonbaharda çıkacak olan Android 11 ile birlikte bu 4 GB dosya büyüklüğü sınırı kalkacak.

Android Police’in haberine göre Open Camera uygulaması, Android 11’in ilk herkese açık beta sürümüyle çalışan bir telefonda 4 GB’den daha büyük boyutlara sahip tek bir video dosyası üretti. Ne var ki, Pixel akıllı telefonlarında yer alan Google Camera uygulamasında henüz bu dosya büyüklüğü sınırı kalkmamışa benziyor.

Birkaç hafta önce de bir Google geliştiricisi, 4 GB dosya büyüklüğü sınırını kaldıracak yeni bir kodun Android 11’e entegre edileceğini doğrulamıştı.

Ne var ki, geliştiricilerin yeni API’ye uyum sağlamaları ve değişikliği uygulamalarına yansıtmaları için biraz daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor. Bu arada XDA-Developers ekibi daha geçen aralık ayında video dosya büyüklüğündeki bu değişikliğin işaretini vermişti.

İLGİLİ HABERLER