Teknoloji

Android 11 ikinci beta ile kararlılık noktasına ulaşıyor

Android 11 ile birlikte video çekimleri birkaç dosyaya bölünmeyecek

Android 11 için ikinci beta sürümü yayınlandı. Yılın üçüncü çeyreğinde resmi olarak dağıtıma çıkacak işletim sisteminin bu en son test versiyonu ile birlikte Google, yeni bir “Platform Kararlılığı” noktasına ulaşıldığını açıkladı.

Uygulama geliştiricileri açısından platform kararlılığı noktası, işletim sisteminin bugünkü hâliyle final sürümü arasında çok fazla değişikliğin olmayacağını gösteriyor. Google, bu yeni beta sürümünün bir parçası olarak herhangi bir yeni kullanıcı özelliği duyurmadı.

Platform kararlılığı geliştiricilerin platformun bugünkü durumuyla final sürümü arasında herhangi bir değişiklik olacağına dair endişe taşımadan en son Android 11 uyumluluk güncellemeleri üzerinde çalışmaya başlayabilecekleri anlamına geliyor. Google’ın Android 11 için verdiği resmi çıkış takvimine göre, şirket bu ay içinde bir beta versiyonu daha çıkarmayı planlıyor. Bu da Android 11’in final sürümü öncesinde çıkacak sürüm adayı derlemesi olacak. Google’ın yakın zamanda paylaştığı bir sunuma göre, final sürüm 8 Eylül tarihinde yayınlanacak.

Google, beta sürümünün Pixel 2, 3, 3A ve 4 için yayınlandığını açıkladı. Türkiye’de resmi olarak satışı yapılmayan bu cihazlardan bir tanesine sahip olanlar buradan beta programına kaydolabilirler. Ayrıca doğrudan indirme bağlantıları da burada mevcut.

Android 11 ile gelecek yenilikler arasında yeni karşılıklı konuşma bildirimleri, sohbet balonları ve geliştirilmiş medya kontrolleri bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER