Teknoloji

Android 11 Go yayınlandı, uygulamalar daha hızlı açılacak

Android 11 Go yayınlandı, uygulamalar daha hızlı açılacak

Android 11 bu haftanın başlarında Pixel cihazları ve OnePlus, Xiaomi, Oppo ve Realme telefonları için yayınlanmıştı. Google şimdi de bu sürümün düşük güçlü cihazlarda çalışacak muadilini, Android 11 (Go edition) versiyonunu tanıttı.

Android 11 Go ile gelen yenilikler içinde en dikkat çekici olanlarından biri 2 GB veya daha düşük RAM sahibi cihazlarda çalışacak olması. Burada Android 10 Go versiyonuna göre bir ilerleme var, o sürüm 1.5 GB RAM’den daha az RAM barındıran cihazları destekliyordu. Ancak hangi cihazların bu güncellemeyi hemen alacağı şu an için bilinmiyor.

Google, 2 GB’ye kadar RAM barındıran tüm cihazların yeni versiyonunu gelecek ay içinde alacağını söylüyor. Ancak yeni cihazların mı, eski cihazların mı ya da özel Go cihazlarının mı bu sürümü alacağı bilinmiyor. XDA Developers tarafından geçen temmuz ayında ele geçirilen bir doküman, 2 GB RAM veya daha azını barındıran gelecek Android telefonlarının yeni sürümle çalışabileceğini işaret ediyordu.

Güncelleme alan cihazlarda da sohbet uygulamalarından gelen bildirimlerin bildirim tepsisi içinde gruplandırılması, mikrofon veya kamera gibi donanımlar için uygulamalara tek seferlik izinler verme gibi Android 11 yenilikleri kullanılabilir olacak. Google, uygulamaların Android 10 Go sürümüne göre yüzde 20 daha hızlı yükleneceğini söylüyor. Ve Android 11 Go sürümü dokunmatik hareket tabanlı navigasyon sistemini de ekliyor, bu sayede telefonun kullanıcı arayüzünde parmağınızı sürükleyerek gezinebileceksiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER