Teknoloji

Google’dan Android 11 için önemli karar

android 11 beta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Android 11 için beta sürümünün dağıtımına geçtiğimiz ay başlamıştı. Ortaya çıkan Cihaz Yapılandırma Rehberi, Google’ın yeni mobil işletim sistemi sürümü hakkında önemli bir detay gösteriyor.

Buna göre, Android 11’i çalıştıracak cihazların bellek kapasitesinin 2 GB’den fazla olması gerekiyor. 2 GB veya daha düşük RAM’e sahip cihazlarda Android 11’in Go versiyonunun kullanılması zorunlu olacak.

Rehberin gösterdikleri bununla da sınırlı kalmıyor. Bundan böyle 512 MB RAM taşıyan cihazlar Google Mobil Servisleri’ni ön yüklü sunmak için yeterli olmayacak. Bu da Google’ın söz konusu cihazlar için artık Android desteği sunmayacağı anlamına geliyor.

Yeni talimatların 2020’nin dördüncü çeyreği itibarıyla geçerli olması bekleniyor. Android 11’in geniş ölçekli dağıtımının başlangıcının da bu dönemi bulması öngörülüyor. Google’ın bu değişikliği, daha önce piyasaya sürülen 2 GB RAM’e sahip Android telefonları kapsamayacak. Bu telefonlar, eğer üreticileri tarafından güncellenirlerse, Android 11’in tam sürümünü alacak.

Android Go, Google’ın açık kaynaklı işletim sisteminin daha “hafif” versiyonu olarak tanımlanabilir. Bu sürümde sunulan yerel uygulamalar cihazda daha az yer kaplıyor ve bazı özelliklerden feragat ediyor. Ancak ana özelliklerin tamamı korunuyor.

Android 11 ile birlikte yapılacak olan bu değişiklik, telefonların donanımlarına uygun yazılım deneyimini sunması açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER