Ulaşım

Android 10 kullanıcılarına özel Android Auto uygulaması çıktı

android auto android 10

Google yakın zamanda Android Auto’yu Android 10 işletim sistemine entegre etmiş, ayrı bir uygulamaya olan ihtiyacı ortadan kaldırmıştı. Ancak bu durum, uyumlu olmayan bir araç içi bilgi ve eğlence sistemi kullananlar için Android Auto’yu telefonlarından kullanamayacakları anlamına geliyordu. Google, geçtiğimiz eylül ayında Android 10 kullanıcıları için özel bir Android Auto uygulamasının sözünü vermişti. Şirket sözünü tuttu ve uygulama Google Play Store’a geldi.

“Android Auto for phone screens” adını taşıyan uygulama sadece belirli Android 10 cihazlarıyla uyumlu görünüyor. Ancak APK Mirror üzerinden de indirilmeye başlandı. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu uygulama sayesinde eksiksiz bir Android Auto deneyimi akıllı telefonun ekranının üzerinden sunuluyor.

Google’ın bağımsız Android Auto uygulamasını kaldırması ilk başta anlaşılır görünmüştü. Çünkü bunun yerini Google Asistan’ın “sürüş modu” özelliğinin alması bekleniyordu. Ancak Google Asistan’ın sürüş modu henüz gelmedi. Bunun ne zaman yayınlanacağı konusunda da Google’dan henüz bir haber gelmedi.

Beklenen özellik gelinceye kadar, Android Auto ile uyumlu bir araç içi sisteme sahip olmayan Android 10 kullanıcıları yayınlanan yeni uygulamayla idare edecekler. Google Asistan sürüş modu özelliği geldikten sonra, Android Auto for phone screens uygulaması da kalkacak gibi görünüyor.

Bu arada Google, Android Automotive işletim sistemini Volvo, Renault-Nissan ve General Motors gibi şirketlerin otomobillerine de önümüzdeki birkaç yıl içinde yerleştirmeye başlayacak. Böylelikle akıllı telefona olan ihtiyaç tamamen ortadan kalkacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER