Teknoloji

Android 10 güncellemesi Pixel telefonları için yola çıkıyor

google android 14

Google Android 10 sürümünü yayınlamaya çok yakın. 9to5Google‘ın dikkat çektiği gelişmeye göre, Kanadalı iki mobil operatör işletim sisteminin Pixel telefonlarına geleceği tarihi sızdırdı. Buna göre Android 10 Google Pixel modellerine 3 Eylül tarihinde, yani bugün geliyor.

Rogers ve Telus adlı mobil operatörlerin her ikisi de destek forumlarında gelecek güncellemeyle ilgili bilgileri paylaştı. Rogers, olayın açığa çıkmasından sonra tarih bilgisini kaldırdı. Ancak Telus’un sitesinde bu bilgi duruyor ve “Android Q + Güvenlik Güncellemesi” olarak nitelendirilen güncellemenin tüm Pixel telefonlarına bugün itibarıyla geleceği bilgisi paylaşılıyor.

Her ne kadar Google güncellemeyi yayınlamadan önce hiçbir şey kesin olmasa da, takvimin geçmiş yıllarla örtüştüğünü söyleyebiliriz. Android 10’un final beta sürümü bir ay kadar önce yayınlanmıştı. O zamanlar Google, herkese açık sürümün birkaç hafta sonra yayınlanacağı bilgisini paylaşmıştı. Android sürümleri öncelikle Google’ın telefonlarına geliyor. Bu nedenle Pixel telefonlarının güncellemeyi alacak ilk modeller olması şaşırtmayacaktır.

Android 10 özellikleri ve güncellemelerin geleceği

Android 10 yeni hareket kontrolleri, koyu mod ve bazı etkileyici yeni erişilebilirlik özellikleri getiriyor. Beta sürümü aralarında LG, Nokia, Huawei ve OnePlus’ın da yer aldığı yirmiyi aşkın cihazda kullanılabilir durumda. Ayrıca General Mobile da bazı modelleri için bu beta sürümünü erişime açmıştı.

Oluşan tablo, Android 10’un yaygınlık açısından önceki sürümlere göre daha avantajlı bir noktadan başlayabileceğini gösteriyor. Android telefonları, güncellemelerin çok geç gelmesiyle biliniyor. Android ekosistemine baktığımızda, bir versiyonun hakim hâle gelmesi en az iki yıl kadar zaman alıyor. Çoğu Android cihazı ise belirli bir noktadan sonra güncelleme almama sorunuyla sıklıkla karşılaşıyor.

İLGİLİ HABERLER