Teknoloji

Android 10 (Go Edition) ile giriş seviyesi telefonlar hızlanacak

android 10 go edition

Google Android Go’nun en son versiyonunun tanıtımını yaptı. Android Go, 1.5 GB’den daha az RAM barındıran düşük güçlü cihazları hedefleyen hafifleştirilmiş bir işletim sistemi olarak biliniyor.

Android 10 (Go Edition) ile birlikte Google, işletim sisteminin hızını ve güvenliğini iyileştirdiğini kaydetti. Uygulama geçişleri daha hızlı ve bellek kullanımı bakımından daha verimli oluyor. Uygulamaların da işletim sisteminin bir önceki versiyonuna göre yüzde 10 oranında daha hızlı açılacağı kaydediliyor.

Android 10 Go ile birlikte Adiantum da kullanıma sunuluyor. Google bu yeni şifreleme standardını düşük güçlü cihazlar için geliştirmiş ve yılın başlarında ilk kez duyurmuştu.

Google daha önce Adiantum’un Android’in düşük güçlü cihazlarda kullanılan normal AES şifrelemesine göre beş kat daha hızlı olduğunu söylemişti. Ayrıca bunun çalışması için özelleştirilmiş bir donanım gerekmiyor. Bu da daha ucuz cihazlarda güçlü bir şifreleme sunmayı daha makul hâle getiriyor.

Android Go şimdiye kadar nasıl performans gösterdi?

2018’de ilk kez çıkan Android Go’nun şimdiye kadar nasıl bir performans gösterdiğini de öğreniyoruz. Google, 180’i aşkın ülkede, 500 üretici tarafından 1600 Android Go cihazının çıkarıldığını söyledi. Google’a göre işletim sistemi yeni çıkan giriş seviyesi Android telefonların yüzde 80’i civarında yer alıyor.

Android Go sayesinde bir akıllı telefon için ihtiyaç duyduğundan daha fazlasını ödeyemeyen, istemeyen veya harcamasını istemeyen için alternatif bir çözüm sunulmuş oluyor.

Google, ilk Android 10 (Go Edition) yüklü cihazların içinde bulunduğumuz sonbahar aylarında çıkacağı bilgisini de paylaştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER