Teknoloji

Android 10’un Canlı Altyazı özelliğinin çıkışı için yeni iddia

android 10 canli altyazi

Google, geçtiğimiz mayıs ayında I/O 2019’da Android 10 ile birlikte gelecek Canlı Altyazı özelliğini sergilemişti. Bu özellik sayesinde telefonda oynatılan video ve ses içeriklerindeki konuşulan kelimeler, otomatik olarak yazıya dökülebiliyor. İnsanlara kalabalık ortamlarda yanlarında kulaklık olmasa bile videoları izleyebilme imkanı sağlayacak bu özellik, Android 10’un en heyecan verici yeniliklerinden biri olarak tanımlanmıştı.

Google Android 10 için hazırladığı web sayfasında reklamını yapsa da, bu özellik Android 10’un çıkışına yetişmemişti. Ortaya çıkan son bilgiler, Canlı Altyazı özelliğinin ekim ayı içinde Pixel 4 serisi telefonların çıkışıyla birlikte kullanıma sunulabileceğini gösteriyor.

XDA Developers ekibi, Pixel 4’ten alınan APK’ları kullanarak Canlı Altyazı özelliğini Pixel 2 XL üstünde çalıştırmayı başardı. Görünen o ki, özellik gerçekten Google’ın tanıtımlarda gösterdiği şekilde pürüzsüz çalışıyor. Canlı Altyazı özelliğini Amazon Prime Video, Google Photos, Google Podcasts, Netflix ve YouTube üzerinde test eden XDA Developers ekibinin paylaştığı görüntüler tüm süreci ortaya koyuyor.

Ekran görüntülerine bakıldığında Canlı Altyazı’nın ses paneli üzerinden aktif hâle getirildiği görülüyor. Buna ek olarak, kullanıcılara Canlı Altyazı’da küfürlerin gösterilmesini engelleme imkanı da sağlanıyor.

Canlı Altyazı Android 10 yüklü diğer telefonlara ne zaman gelecek?

XDA Developers’ın özelliği Pixel 2 XL üstünde çalıştırması, teknik olarak Pixel 4 dışındaki telefonlarda da Canlı Altyazı’nın desteklendiği anlamına geliyor. Ancak Google’ın bu özelliği ilk olarak Pixel 4 serisinde sunduktan sonra diğer telefonlara açması muhtemel görünüyor.

Pixel 4 serisi 15 Ekim’de düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. Akıllı telefonun bu etkinlikten kısa bir süre sonra satışa sunulması bekleniyor. Dolayısıyla Canlı Altyazı özelliğinin Android 10 işletim sistemli diğer telefonlara gelişi için çok uzun süre beklemek gerekmeyebilir.

İLGİLİ HABERLER