Teknoloji

Instagram “yanlışlıkla” gasp ettiği hesabı futbol yıldızına verdi

teknoblog-instagram-040614 (800 x 450)

Andrés Iniesta, Instagram’ı herkes gibi kullanıyor. Medium üzerinden yaptığı paylaşımda kendisini “Çocuklarının, lezzetli yemeklerin ve ilginç binaların fotoğrafını çekmeyi seven bir baba” olarak tanımlıyor. Ancak Instagram geçtiğimiz hafta bir anda Iniesta’nın hesabını “servis koşullarını ihlâl ettiği” gerekçesiyle askıya aldı. Iniesta’nın garip karşıladığı bu durum, Instagram’daki kullanıcı adının herhangi bir uyarı olmadan F.C. Barcelona’nın yıldız futbolcusu Andrés Iniesta’ya devredilmesiyle birlikte daha garip bir hâl aldı.

Fotoğrafları yok olan ve kullanıcı adı bir başkasına verilen Iniesta’nın Instagram’a ulaşma çabaları ilk etapta sonuçsuz kaldı. Bir süre sonra işleri düzeltmek için harekete geçen Instagram, Iniesta’nın orijinal kullanıcı adına ve fotoğraflarına kavuşmasını sağladı. Futbol yıldızı Andrés Iniesta ise başka bir kullanıcı adına (andresiniesta8) geçiş yapmak zorunda kaldı.

Instagram, kısa sürede birinin hesabını nasıl elinden alıp başkasına verebildiği konusunda detay vermedi. Fotoğraf paylaşım servisi tarafından Gizmodo’ya yapılan açıklamada, “Bir hata yaptık ve bunu öğrenir öğrenmez hesabı geri getirdik. Yol açtığımız sıkıntıdan ötürü Bay Iniesta’dan özür dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

Andrés Iniesta, adaşı kadar yetenekli, ünlü ve zengin olmasa bile, Instagram yönetmi konusunda adaşına kıyasla çok daha aktif ve etkin olduğu rahatlıkla görülüyor.

İLGİLİ HABERLER