Teknoloji

Anchor ile video görüşmelerinizi podcast’lere çevirebilirsiniz

anchor podcast video görüşmeleri

Spotify’ın podcast yapım uygulaması Anchor, video görüşmelerinizi ve sohbetlerinizi kaydederek onları podcast’lere çevirmenize izin verecek. Eğer arkadaşlarınızla Zoom veya benzeri bir görüntülü görüşme uygulaması üzerinden sohbet ediyor ve bunu daha sonra podcast olarak paylaşmak istiyorsanız, bu yeni araç sayesinde sohbetlerinizi podcast’lere çevirip yayınlayabilir ve paylaşabilirsiniz.

Ne var ki, dikkat edilmesi gereken bir husus var. Anchor’un burada yaptığı tek şey video kaydının yüklenmesine izin vermek ve bundan ses dosyasını ayıklamak. Anchor yeni aracın web üzerinde çalıştığını ve .mp4 ya da .mov formatındaki video dosyalarını yüklemeye izin verdiğini söylüyor.

Kayıtları almak için video görüşmenizi kendinizin kaydetmesi gerekecek. Hangi video servisini kullandığınıza bağlı olarak da bu kayıt süreci değişecektir. Anchor’ın bu yeniliği duyurduğu yazıda Google Meet, Zoom, Instagram Live, Skype, FaceTime ve Twitch üzerinde kayıt işleminin nasıl yapılacağı anlatılıyor.

Anchor, platforma bir YouTube videosunu doğrudan yükleyemeyeceğinizi, ancak bir YouTube videosunun ham video dosyasını, sahip olduğunuz takdirde Anchor’a yükleyebileceğinizi de söylüyor.

Yeni araç Anchor’ın insanları bir podcast başlatmaya cesaretlendirmek için attığı en son adım olarak nitelendirilebilir. Daha önce de insanlara, bir hesap bile açmadan, internet tarayıcısı üzerinden podcast kaydetme imkanı sunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER