Teknoloji

AnandTech sitesinin kurucusu Apple’a katılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

anand-shimpi-010914

Son 17 yıl içinde kendi bilgisayarınızı toplama işiyle uğraştıysanız ve biraz İngilizce biliyorsanız, AnandTech sitesine denk gelmiş olmalısınız. Erken büyümüş bir genç tarafından 1997 yılında kurulan teknoloji haber sitesi ana kartlardan ve diğer PC bileşenlerinden günümüzün mobil cihazları hakkında birçok yararlı teknik analizle okuyucularına hizmet veriyor.

Büyük deneyimi ve uzmanlığıyla tanınan, sitenin kurucusu Anand Lal Shimpi geçtiğimiz hafta sonu teknoloji gazeteciliğini bıraktığını ve bundan böyle Apple’da çalışacağını açıkladı. Bir Apple sözcüsü de işe alınma haberini Recode sitesine doğruladı, ancak teknoloji gazetecileri arasında en büyük otoritelerinden birisi kabul edilen ismin teknoloji sektörünün devlerinden birinde işe başlamasıyla ilgili çok fazla detay vermedi.

Shimpi daha önce danışmanlık işleriyle uğraşıyordu, donanım üreticilerine katı hâl sürücüleri gibi bileşenlere dair sorunların belirlenmesi ve çözülmesi noktasında yardımlarını srunuyordu. Ayrıca bir yandan da AnandTech’in arkasındaki isim olarak çalışmalarını sürdürüyordu. AnandTech sitesi bazı akıllı telefon üreticilerinin cihazlarının performansını benchmark sonuçlarında daha yüksek çıkacak şekilde çeşitli oynamalar yaptığını ortaya çıkarmıştı. Shimpi’nin Apple’da cihaz mühendisliğinin karmaşık problemlerine odaklanmasını bekleyebiliriz, bununla birlikte sektördeki derin bağlantıları sayesinde Apple’ın zaten olağanüstü olan tedarik zincirinin biraz daha genişlemesine yardımcı olabilir.

Shimpi’nin AnandTech sitesinde yayınlanan veda notunda sitenin editöryal kadrosunun son bir yılda, onun yokluğuna hazırlık olacak şekilde genişletildiği belirtiliyor. Bu arada sitenin kıdemli mobil cihaz editörü Brian Klug da geçtiğimiz şubat ayında siteden ayrılmıştı, 9to5Mac’in söylediğine göre, O da Apple’da çalışmaya başladı. Klug ve Shimpi AnandTech’teki işbirliğini Apple’da da sürdürecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER